Szponzorált tartalom

2021.01.07. 08:32

Hogyan találj Csepelen jó gumist?

Budapest területén viszonylag könnyen találni autószerelő műhelyt, ez azonban nem azt jelenti, hogy jól is fogsz járni mindegyikkel. Bemutatjuk, milyen szempontok alapján érdemes például Csepelen gumist választani.

Sokféle gumi létezik, ezért érdemes egy profi műhelyben segítséget kérni a választáshoz

Budapest területén sok autószerelő műhely működik, és nincs ez másképp Csepelen sem. A belváros nagyobb kihívást jelent, de a külsőbb kerületek felé több a hely és olcsóbb is a műhelyek számára, így ott több autószerelőt találunk. Hogyan igazodj el a műhelyek között, milyen szempontok alapján válaszd ki Csepelen a jó gumist? Íme a legfontosabb tudnivalók.

Könnyebb Csepelen gumist találni, mint a belvárosban, de nem mindegy, melyik műhelybe mész.

Kis műhelyek: pro és kontra

Sok kisebb műhelyt is találni Csepel területén. Ezek viszonylag gyorsan pörgetik a munkát, mert nincsenek annyira leterhelve, így lehet, hogy akár másnapra kapsz időpontot a gumicserére. Kis műhelyekkel azonban sokszor az a probléma, hogy nincsenek rendesen felszerelve. A cserét még elvégzik, de a gumival kapcsolatos méréseket és beállításokat már nem tudják alaposan megcsinálni.

Ha egyszerű cserére van szükséged és gyorsan, ezek jó megoldást nyújthatnak, de ha már komplexebb a problémád, például kicsit húz a kocsi és valószínűsíthető, hogy a probléma a kerékkel van és nem a kormányművel, akkor már érdemes olyan helyre vinni, ahol ezt is kezelni tudják.

Sokféle gumi létezik, ezért érdemes egy profi műhelyben segítséget kérni a választáshoz

Profi műhely: mindent megkapsz

Egy profi autószervízbe bejutni évszaktól függően kicsit tovább tarthat, de ezek a műhelyek minden műszerrel fel vannak szerelve, ami lehetővé teszi a gumik állapotának ellenőrzését és a centrírozást is. A jobb műhelyek garanciát vállalnak a gumik teljes élettartama alatt a felrakott abroncsra, így megéri várni rájuk.

Jó, ha tudod

A gumiabroncsokkal kapcsolatban sok apróság van, amit nem árt, ha tudsz. A gumik fajtái nem merülnek ki a téli-nyári választásban. Sok múlik rajta, hogy milyen autót vezetsz, milyen a vezetési stílusod, milyen útviszonyok között használod az autót, de még az is számít, hogy milyen gyakran vezetsz.

Egy profi műhelyben ezeket a szempontokat mind figyelembe véve segítenek a szakemberek, hogy a számodra legmegfelelőbb típusú gumit válaszd ki.

Az útviszonyok miatti kopás hatására sok esetben változik az abroncs tömegközéppontja, és emiatt megromlik a gumik úttartása. Ezen egy centrírozás tud segíteni, amit érdemes 10-15 ezer kilométerenként elvégeztetni, hogy biztonságos maradjon az autó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában