Az adózók március közepétől elérhetik a NAV oldalán

2021.01.13. 15:30

Bevallási tervezetek az adóhatóságtól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is elkészíti az szja-bevallási tervezeteket, amelyeket március közepétől érhetnek el az adózók a NAV eSZJA oldalán.

V. Varga József, FMH

Ügyfélkapus azonosítással március 15-től megnézhetjük a tervezetet

Fotó: illusztráció: Karnok Csaba / Délmagyarország

Akik a hivatal segítsége nélkül maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, azok már most hozzáférnek a („20szja”) bevallás webes kitöltőprogramjához. Az adóhatóság e-szja-oldalán minden aktuális bevallási információ elérhető.

A nemzeti adóhivatal idén is minden adózónak, a magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít személyijövedelemadó-bevallási tervezetet, amely KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus, e-személyi igazolvánnyal történő vagy telefonos azonosítás) után 2021. március 15-étől érhető el a NAV honlapján – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot az adóhatóság.

Ügyfélkapus azonosítással március 15-től megnézhetjük a tervezetet
Fotóillusztráció: Karnok Csaba / Délmagyarország

Ettől függetlenül a NAV már most közzétette a „20szja” szja-bevallási nyomtatványt, a kitöltéséhez szükséges webes felület és a hagyományos általános nyomtatványkitöltő program elérhetőségét. Azok, akik maguk készítik el bevallásukat, már használhatják a webes kitöltőprogramot is, amely a legegyszerűbben a NAV e-szja-oldaláról érhető el. Az elkészített bevallások leggyorsabban elektronikusan küldhetők be, azonban az adóhatóság felülete akkor is alkalmas a bevallás kitöltésére, ha valaki nem az ügyfélkapun nyújtja be azt, hanem hagyományos módon kinyomtatva, papíron.

A személyi jövedelemadó bevallásának és befizetésének határideje egységesen, mindenki számára 2021. május 20.

A nemzeti adóhivatal e-szja- oldalán már minden aktuális bevallási információ elérhető, emellett a NAV folyamatosan közzéteszi az aktuális tudnivalókat, a bevallási tervezettel kapcsolatos határidőket és teendőket. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában