női divatszabó

2020.11.20. 07:30

Illik hozzá a csipkeujj – Mi kell tudnia egy női divatszabónak?

Bihari Amelita női divatszabónak tanul. A 11. évfolyamra jár, ebben a tanévben végzi el a hároméves képzést.

Majer Tamás

A varrógép már Amelita életének részévé vált

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Nekem fontos az öltözködés, hogy stílusos legyek, hogy jól nézzek ki. Szeretem a ruhákat – Amelita ezért döntött úgy, hogy ezt a szakmát választja. Úgy érzi, jó döntést hozott: látja maga előtt, ahogy divatszabóként dolgozik a jövőben.

– Most a vizsgaremekre varrok egy női ruhát boleróval. Saját magam választottam ki, hogy milyen anyagból legyen, meddig érjen. Csipkéből varrtam meg az ujját. Ez kihívás volt számomra, korábban még nem csináltam ilyet, de megpróbáltam, és sikerült – mesélt egy aktuális feladatról.

A varrógép már Amelita életének részévé vált
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A ruhát saját méreteire szabva tervezte meg. Az Árpádban, ahova jár, rendszeresek a divatbemutatók, az ifjú szabótanuló jellemzően modellje is saját ruháinak. A divatbemutatókon az iskola kozmetikus- és fodrásztanulói is feszt hozzáteszik a magukét. Amelita az elmúlt években szakrajzot, anyagismeretet, áruismeretet is tanult, sok más mellett. No, a végzett divatszabóknak a megrendeléstől az értékesítésig a gyártás teljes folyamatát ismerniük és alkalmazniuk kell. Amelita azt is elmondta nekünk, hogy akkor sem jön zavarba, ha bemondja az unalmast a varrógépe, az alapvető dolgokat képes megjavítani rajta.

[embed]https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/az-alkotas-a-legkituntetobb-eskuvoi-ruhakat-is-varr-angyal-patrik-noi-szabo-4443880/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában