harmadik alkalommal rendezték

2020.10.12. 07:15

Csákberényi szakácsok nyerték a „Magyarország étele” szakácsversenyt

A csákberényi Kilroy Team, azaz Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte a szombaton harmadik alkalommal megrendezett „Magyarország étele” szakácsversenyt Felcsúton.

MTI

Forrás: Shutterstock

A séfcsapat Somogy-ország ízei fantázianevű ételkölteményével hódította el a címet. A tizenkét döntős csapatból második helyen végzett Simon András és Fodor Szabolcs, a harmadik Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) lett.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a díjátadón arról beszélt, hogy a séfek végre nemcsak saját éttermükben bizonyíthattak, hanem a legkiválóbbak egymással is összemérhették tudásukat, sokan a határon túlról érkezve. Az idei, Nemzeti összetartozás évében rendezett vetélkedésen a séfek megmutatták, hogy a magyar gasztrokultúrának van jövője – tette hozzá.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában