2020.10.12. 07:15
Csákberényi szakácsok nyerték a „Magyarország étele” szakácsversenyt
A csákberényi Kilroy Team, azaz Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte a szombaton harmadik alkalommal megrendezett „Magyarország étele” szakácsversenyt Felcsúton.
Forrás: Shutterstock
A séfcsapat Somogy-ország ízei fantázianevű ételkölteményével hódította el a címet. A tizenkét döntős csapatból második helyen végzett Simon András és Fodor Szabolcs, a harmadik Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) lett.
Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a díjátadón arról beszélt, hogy a séfek végre nemcsak saját éttermükben bizonyíthattak, hanem a legkiválóbbak egymással is összemérhették tudásukat, sokan a határon túlról érkezve. Az idei, Nemzeti összetartozás évében rendezett vetélkedésen a séfek megmutatták, hogy a magyar gasztrokultúrának van jövője – tette hozzá.
Vezető képünk illusztráció!