Phonic Chat

2017.10.07. 10:00

Online közösségi zenélés – gárdonyi fejlesztéssel

Nem terméknek, élménynek szánják fejlesztői a Phonic Chat-et. A multidimenzionális közösségi zenélés új szabványának számító platformot egy gárdonyi fejlesztőcsapat alakítja, hamarosan nemzetközi porondra lépve a startup-jukkal.

Kocsis Noémi

Kezdetektől fontos közösségi vállalás volt a helyi zenei projektek szervezése: itt éppen a 30Y-t látták vendégül

Forrás: GCw

A Gárdonyi Coworking irodát is egyik alapítóként jegyző Poór Dénes zenész családból származik, ő maga is hobbigitáros. Mikor a közösségi rendezvényeket is szervező irodát létrehozták, kapásból alapérték volt a rendszeres, a világhálón élőben közvetített zenei sorozatuk, amelynek adásaiban jó néhány tehetséges muzsikus, énekes megfordult már helyi és országos szinten. Az öttagú fejlesztőcsapat tulajdonképpen egy startup, a Phonic Chat köré szerveződött – van köztük a webfejlesztőn kívül profi gitárművész, üzletfejlesztő, szabadúszó bölcsész és grafikus is.

Kezdetektől fontos közösségi vállalás volt a helyi zenei projektek szervezése: itt éppen a 30Y-t látták vendégül
Forrás: GCw

A Phonic Chat gyakorlatilag egy sokaknál felmerült problémára ad választ: mi van, ha közös zenei projektje van több embernek, de képtelenek összehangolni a próbák, stúdiómunka időpontjait? Dénes és barátai nem lemezen dolgoznak, kreativitásból zenélnek, s ehhez kitűnő segítség egy olyan online platform, ahova a résztvevők korlátlanul feljátszhatják saját hangszerük sávját, amihez csatlakoznak a többiek a saját sávjukkal, s így megvalósulhat az együttzenélés. A csatornák tetszés szerint tologathatóak, alakíthatóak, a chat-en pedig azonnal lereagálható és kommentelhető is a folyamat. A folyamat a rajongókra, „fogyasztókra” is kiterjeszthető, hiszen ők is bele tudnak „folyni” a zenekészítésbe.

A csapat a fejlesztéssel novemberben Lisszabonba megy egy nemzetközi IT-konferenciára, s külön standon igyekeznek felhívni magukra a befektetők figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában