Bemutatók, körbevezetés

2024.04.01. 15:00

Nyílt nap a ráckeresztúri drogterápiás otthonban

Nyílt napot rendez a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona. Az érdeklődőket a ráckeresztúri otthonban körbevezetésekkel, élményterápiával várják.

S. Töttő Rita

A nyílt nap alkalmával reggeltől kora délutánig tartanak a programok

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziójának ráckeresztúri drogterápiás otthona negyven éve működik – olyan hely, ahol tapasztalt szakemberek vezetésével szabadulhatnak meg függőségeiktől a szenvedélybetegek. A Jószolgálati-díjas Erdős Eszter református lelkész (akivel interjúnkat ITT olvashatják, a vele készült podcast videóbeszélgetés pedig ITT látható) vezetésében működő otthon nyílt napot tart, melynek keretében megmutatják programjukat,
beszélgetnek drogterápiával kapcsolatos kérdésekről
és ismerkednek az érdeklődőkkel.

Az április 30-án, kedden tartott nyílt nap alkalmával reggeltől kora délutánig tartanak a programok: a helyszínen lehet regisztrálni az eseményre aznap reggel 9:30 és 10 óra között. A nap folyamán több választható lehetőséget is kipróbálhatnak az érdeklődők: a „Túra és terápia, élményterápia” foglalkozáson Zsindely Ferenc és Búzás István mutatja meg, hogyan zajlik egy-egy foglalkozás. Simon László arról mesél, mit jelent a szupervízió támogató szerepe a kiszámíthatatlan világban. Wenhardt Gábor és Bakos Bence a napindító foglalkozások terápiás jelentőségét mutatják meg. Salamon Sarolta és Katona Viktor a hit és terápia kapcsolatát vázolják fel. Kocsis Attila a szenvedélybetegekkel való beszélgetések menetét mutatja be. Mindezek mellett az otthonban élő kliensek vezetik körbe a látogatókat, majd pedig a délután folyamán folytatódnak a foglalkozások.

Czerjak Mihály és Stefkó Ernő megmutatja, milyen családterápiás eszközöket alkalmaznak a drogterápiában. Ferencz Csaba doktor és Harsányi Gergely foglalkozásán a pszichiátria jelentősége ismerhető meg az addiktológiában és a pszichológus szerepe a felépülésben. Búzás István délután a visszaesést megelőző csoportfoglalkozást mutatja be. Nerada Mátyás pedig klienseivel az utógondozó csoport szerepét szemléltetik a felépülésben. Az utolsó előadást Erdős Eszter és Zsindely Ferenc tartja, akik bemutatják a református drogmisszió történetét a kezdetektől napjainkig. A nyílt nap zárásaként újabb körbevezetésen vehetnek részt a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában