Frissen Fejérből

2024.02.11. 21:38

Mutatjuk a fehérvári tűzoltók farsangi fánkjait!

Kihagyhatatlan – ezzel, a minden érdeklődést felkeltő szóval kezdi közösségi oldali bejegyzését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Szanyi-Nagy Judit

A legfinomabb fánkokhoz tűzoltó is kell – írja közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Székesfehérvár HTP

Az írásból az is kiderül, hogy a tűzoltók közismerten édesszájúak, bár a sós ételeket sem vetik meg (legutóbb lángost sütöttek). Ahogyan a csípősért is rajonganak, de a savanyú is kedvükre való – a lényeg csupán annyi: kétóránként ehessenek valamit. Nos, ehhez a körhöz csatlakoznak a székesfehérvári tűzoltók is, akik már nem először sütnek-főznek közösen egyfajta csapatépítő – és persze éhséget csillapító – tevékenységként a "bázison".

2,5 kilogramm liszt, 1 liter tej, 25 dkg porcukor, 15 dkg élesztő, 10 darab tojás sárgája, ötször 30 milliliter rum, 25 dkg vaj, ízlés szerint só és olaj. Nem egy elhagyott bevásárlólista ez, hanem a farsang végén, a tűzoltók által készített farsangi fánk receptjéhez szükséges alapanyagok. A B csoportosok "titkos" receptjét most bárki kipróbálhatja!

Fázisfotók a közös sütésről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában