Reményeik szerint megtelik a dégi általános iskola

2024.02.28. 16:30

Megható: Újabb jótékonysági megmozdulás Melisszáért, ezúttal egy volt kollegina a szervező

Három hónap telt el már, hogy beigazolódott a szörnyű diagnózis: Melissza agydaganatos. Azóta lakóhelye Kisláng és a környékbeli falvak is egy emberként mozdultak meg a 14 éves kislány megsegítéséért. A jelek szerint a jótékonysági hullám nem ért véget, amire szüksége is van a szerény körülmények között élő családnak, akik reménytelenül kutatják a gyógymódot.

Kecskés Zoltán

Újabb jótékonysági rendezvény Melisszáért, ezúttal Dégen.

Fotó: A család

 Március 16., 20 óra – ez az a dátum, amikor a szervező reményei szerint megtelik a dégi általános iskola. Ezúttal Mudri Erzsébet, a Dégi Festetics Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője érezte úgy: cselekednie kell! A karitatív esemény részleteiről és a motivációjáról beszélt a FEOL-nak, akinek csupán idővel esett le, hogy ki is az a Melissza. Legnagyobb megdöbbenésére volt kollégáinak a lánya. Így nem volt számára kérdés, hogy segítsen!

– Ott kezdeném, hogy láttam a kezdeményezést a környékbeli településeken és megindító volt látni, hogy ennyien összefogtak egy nemes ügyért, hogy segítsenek felvenni a harcot a gyilkos kórral. Szívhez szóló volt az egész, amit a Hírlapban is olvastam, ám akkor még nem tudtam kiről is van szó. Majd némi utána járás után szembesültem vele, hogy két volt kollégám gyermekéről van szó. Ettől kezdve nem is volt kérdés, hogy segítsek. Az édesapa, Árpi azon a soron dolgozott a Densoban, ahol jómagam is pár évig, Szilvi szintén a Densoban csak másik területen – mondja kissé elcsukló hangon. Érezni lehetett, ahogy ismét hatása alá került az ominózus pillanatnak, amikor tudatosult benne, kikről is van szó.

– Ekkor felvettem velük azonnal a kapcsolatot és mondtam nekik, hogy szeretnék segíteni – folytatta – Ezután beszéltem két kedves barátommal (Cseh Dáviddal és Ruzsa Györggyel), akik zenélnek a falu rendezvényein, hogy ingyen vállalnának-e a bálon való fellépést: ők egyből, gondolkodás nélkül igent mondtak. Majd felvetettem az ötletemet a polgármester és alpolgármester asszonyoknak, akik szintén minden további nélkül támogatták az ötletem és térítésmentesen rendelkezésemre bocsátották az általános iskola színháztermét. Azóta tart a tombola tárgyak gyűjtése és a szervezés. Bízom benne , hogy sokan fogják támogatni az ötletem és ezzel tudunk segíteni a családnak ebben a nehéz időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában