Arcanum

2024.01.24. 15:00

Fejér évfordulós emlékei

Tóth Réka

Csalás szénszerzés, ürügyén

A rendőrség őrizetbe vette Tóth György, 32 éves büntetett előéletű fehérvári gyári munkást, aki több személy sérelmére csalást követett el 1964. januárjában. A károsultakat azzal hitegette, hogy a részükre szenet szerez. Az ígéretekre 6000 forint előleget vett fel. A vizsgálatok során kiderült, hogy fondorlatos csalások mellett időnként lopással is „foglalkozott”.

„Incidens“ a Béke Étteremben

1964. január 24-én Zalai Miklós, Sinka Sándor és Vastag Károly dunaújvárosi lakosokat a rendőrség őrizetbe vette, mert a Béke Étteremben botrányosan viselkedtek az egyik alkalmazottal, aki hivatkozva ittas állapotukra, nem volt hajlandó italt felszolgálni nekik. Ellenszegültek a segítségül hívott rendőr utasításainak. Kényszeríteni kellett őket a vendéglőből való távozásra, majd a rendőrségre kerültek, ahol közbotrányt okozó viselkedésükért eljárást indítottak ellenük.

Nem éheztek a madarak Gyúrón  

Hetven évvel ezelőtt kedves levél érkezett a hírlap postaládájába. Szántó Eszter arról számolt be, hogy az első hó lehullása előtt a gyúrói, Petőfi Sándor úttörőcsapat úttörői szorgalmas munkával készítették a madáretetőket. A kis cinkék pedig igen örültek ennek a gondoskodásnak. Többnyire olajosmagvakkal és faggyúval etették őket. Szívesen csipegették a madarak az etetőbe kitett ennivalót. Ennek az úttörőcsapat is nagyon örült, mert tudták, hogy majd tavasszal segítenek a rovarok elpusztításában és sokat énekelnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában