Helykereső 1. rész

2023.12.23. 11:00

Lehet-e színművész egy bohóc?

Nyers, többször akár durvának ható kérdéseket tettünk fel Egyed Brigittának, akit nehéz lenne meghatározni, ki is tulajdonképpen.

Nagy Zoltán Péter

Ő bohócnak, színművésznek tartja magát, de önmagára nincs befolyása. A veszprémi hölgy a fővárosban lép fel naponta a manézsban mosolyra derítve gyermeket, felnőttet, miközben szorványban megdöbbentő monodrámát ad elő, padhoz szegezve hallgatóságát. Ismert figuráról van szó, hiszen ő volt az a buszsofőr, aki egy reklámban érdeklődött utasai, kollégái hogylétéről. Helykereső című háromrészes sorozatunk első részében ismerkedjenek meg Egyed Brigittával, vágyaival, néha passzívnak tűnő terveivel.

A második részben a fehérvári művészeti intendáns, Matuz János elemzi Egyed Brigitta lehetséges jövőjét és vele együtt a magyar színi társadalmat. A harmadik fejezetben ugyanerről kérdezzük a cirkuszművészeti főigazgatót, korábbi kultúráért felelős államtitkárt, Fekete Pétert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában