Rémisztően jó program

2023.11.06. 13:00

Gyerekek kacagása töltötte be a Ma No Ka-Tanyát

Sajnos az október 28.-ára tervezett lovas halloween terepét elmosta az eső, így a szervezők napolni kényszerültek. Egy héttel később azonban újra összefogott az Esőcseppekért Alapítvány és a Ma No Ka - Tanya csapata, és tető alá hozták a boszorkányos, pókos délutánjukat Nagykarácsonyban!

Kecskés Zoltán

Fridrich-Czinkóczi Kata (b) és Fridrich Laura (j) a nap sztárjával, a Szellempónival.

Fotó: Fridrich Norbert

Az érintett családokat szombat egész délután ingyenes programokkal várták, kicsik és nagyok örömére. Már ahhoz is bátorság kellett, hogy a rémisztő bejáraton a helyszínre érkezzenek a látogatók, de máris meglepetés várta a kicsiket: aki jelmezben érkezett, azonnal választhatott a kaput őrző boszorkánytól egy kis ajándékot.

Seprűnyeles boszifutással és   talicskázással is készültek a szervezők.
Fotó: Fridrich Norbert

– Célunk ismételten nem volt más, mint a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő családok számára kikapcsolódást biztosítani – mondta el Kostyák Eszter, az Esőcseppekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Egy-egy ilyen esemény remek lehetőség szakembereknek és olyan szülőknek megismerkedni egymással, akik hasonló cipőben járnak. Rendezvényünk ingyenes volt, ugyanakkor hálásan fogadtunk minden felajánlást, ugyanis legalább negyedévente szeretnénk valamilyen közösségépítő programmal kedveskedni az érintett családoknak.

Mosolygós délután! Kostyák Eszter (középen), az Esőcseppekért Alapítvány kuratóriumi elnöke is boldogan nyilatkozott.
Fotó: Fridrich Norbert

A szokványos tökfaragáson kívül rengeteg szórakoztató elfoglaltsággal készültek a szervezők: boszifutással seprűnyélen, talicskázással, célba dobással, lufihajtogatással Vaklufis Norbival és arcfestéssel Zsuzsó jóvoltából, valamint rengeteg édességgel.

Legnagyobb sikere a Ma No Ka - Tanya Szellő nevű szellempónijának volt, aki csinos boszorkány kísérőjével az összes kisgyermeket megutaztatta a kísértet-tanyán. A délután folyamán megérkezett Szopori Zsolt is lidérc-lovaskocsiján, mellyel minden résztvevő bejárhatta a település utcáit.

– Magabiztosan állíthatjuk, hogy sikeres volt a rendezvény, közel 15 regisztrált család töltötte velünk a délutánt, voltak akik egészen sötétedésig velünk maradtak, hogy együtt gyönyörködjünk a töklámpások fényében – mondta el Fridrich-Czinkóczi Kata, a  Ma No Ka - Tanya háziasszonya. – Nagyon fárasztó egy-egy ilyen esemény megszervezése és lebonyolítása, de amikor a gyerekek kacagása betölti a tanyát, tudjuk: igenis megérte és jól csináltuk!

Szopori Zsolt lidérc-lovaskocsiján utaztatta a résztvevőket a település utcáin. 
Fotó: Fridrich Norbert

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában