Nem érdemes kapkodni

2023.10.23. 11:00

Mire figyeljünk oda a fehérvári parkolásnál!

A parkolási bírság az egyik leginkább utált városi jelenség, melybe majdnem minden autós belefutott már. Rohanás közben nagyon könnyű elírni a rendszámot, vagy éppen a zónát, amikor mobillal akarunk parkolni. Sokszor észre sem vesszük a hibát, csak azt, hogy ott díszeleg a szélvédőn a piros csomag. Mégis mit tehetünk ilyenkor? Olvasónkat Fehérváron büntették meg, állítása szerint igazságtalanul.

Kecskés Zoltán

A zónaszámot nem érdemes elütni!

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Mint mondta, hiába indította el a parkolását olvasónk, mégis megbüntették, mert az egy másik zónához tartozott. Állítása szerint egész egyszerűen az történt, hogy félreütötte a számot a nagy kapkodásban és nem érti, hogy ilyen esetben miért nem tekintenek el sz illetékesek a pótdíj befizetésétől, hiszen a parkolási díj összege így is-úgy is beérkezett a társasághoz. Olvasónk feldúltan, nevetségesnek nevezte a szituációt.

Az esettel kapcsolatban felkerestük Bozai Istvánt, a Székesfehérvár Városgondnokságának vezetőjét, hogy általános képet kapjunk az ilyen, és ehhez hasonló történésekkel kapcsolatban. Mit tehet a panaszos és mit tehet városgondnokság ilyen esetekben?

– Mérlegelési lehetőségünk nincs ilyen esetekben, hiszen sem a törvény, sem a helyi rendelet nem ad rá lehetőséget, nincs ilyen jellegű kedvezmény. Kivétel ez alól a rendszám elírása, egy karakter engedélyezett. Az eljárási rendünk a parkolási zóna elírásánál az, hogy a rossz zónában indított parkolási díjat levonjuk a büntetésből. Ehhez azonban el kell küldeni egy ellentmondást az ügyfélnek a parkolási online-rendszerünkben, vagy személyesen az irodánkban lehet panasszal élni, lehetőleg mihamarabb. Egyszerűen oda kell figyelni kódokra – zárta nyilatkozatát Bozai István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában