Frissen Fejérből

2023.10.18. 14:00

Ezúttal nem az első, de népszerű – Egészségnapot tartanak az Öreghegyen

Az eddigi hagyományoktól eltérően nem az öreghegyi állomással kezdődtek az idei városrészi szűrőnapok, mégis: hamarosan az egyik legnépszerűbb állomásához érkezik a program.

Szanyi-Nagy Judit

A vércukorszint mérésére is lehetőség lesz a novemberi egészségvédelmi napon

Fotó: Archív - Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tizenegyedik alkalommal tartják meg az öreghegyi egészségnapot a városrészben, ezúttal október 28-án, szombaton. A 9 és 13 óra között zajló esemény menetrendje a korábbi években kialakult mintát követi: az előzetesen bejelentkezők szűrővizsgálatokon és állapotfelmérésen vehetnek részt. A lehetőségek között szerepel bőrgyógyászati (anyajegy-) szűrés, csontsűrűség-mérés, a boka-kar index meghatározása, kardiológiai vizsgálat, dietetikai tanácsadás, valamint vércukorszint- és koleszterinszint-mérés. Ez utóbbihoz kapcsolódva újdonság – melyet már az idei év legelső alkalmán, a Köfém Művelődési Házban megtapasztalhattak az egészségüket óvni kívánók –, hogy a Novartis jóvoltából kibővített koleszterinvizsgálatra is lehetőség adódik. Azaz a helyszíni állapotfelmérést követően a magasabb koleszterinszintű pácienseket tovább küldik speciális vizsgálatokra – emelte ki a kapcsolódó október 18-ai sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi- és sporttanácsnok.

Keresztury Lászlóné és Östör Annamária beszéltek a közelgő öreghegyi egészségnapról
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A szűrőnapok rendszeres résztvevői már tudják, az újonnan megjelenni szándékozók számára pedig kiemeljük: a vizsgálatokat előzetes regisztrációt követően lehet csak igénybe venni. Erre október 24-én, kedden és 25-én, szerdán van lehetőség, munkaidőben, a 06-70-455-9930-as telefonszámon keresztül. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője hangsúlyozta: arra kéri a regisztrálókat, hogy amennyiben időközben kiderül, hogy a szűrőnapon mégsem tudnak részt venni, ugyanezen a telefonszámon mondják le a lefoglalt időpontot, hogy más is élni tudjon a lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában