Sikeres volt

2023.10.14. 10:48

Egészségnapot szerveztek Alsóvárosban, ez volt az első

Általános állapotfelmérés, vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásmérés mellett EKG is szerepelt azok között a vizsgálatok között, melyekkel a fehérváriak szombat délelőtt ingyenesen élhettek.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Bácskai Gergely

A szekesfehervar.hu cikkében azt írja, a nap folyamán mintegy ötszáz vizsgálatot végeztek el az egészségügyi szakemberek, tehát rendkívül sikeres volt az első Alsóvárosi Egészségnap. Az előzetes regisztráció során hamar betelt minden hely. 

Minden egészségnapon 70-80 ember érkezik a szűrésekre – emelte ki Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Mint fogalmazott, a szombati alkalom is azt igazolta, van igény az önkormányzat által rendezett egészségnapokra.

- Többek között azért is volt fontos az Alsóvárosi Közösségi Ház megépítése, hogy ebben a városrészben is legyen olyan közösségi tér, ahol olyan rendezvényeket, mint a városrészi egészségnap meg lehessen szervezni - mondta Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője. Jelezte, a Tóvárosban tavasszal szerveznek majd ilyen alkalmat.

Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője arra hívta fel a figyelmet, írja a városi honlap, hogy ilyenkor főként az aktívan dolgozóknak szeretnének lehetőséget biztosítani, ezért is szervezik mindig szombatra ezeket a szűréseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában