Megállíthatatlanok a fiatalok

2023.06.30. 20:00

Világbajnoki címet ért az érzelmekkel teli tűzdelt rumba Szabó Lili és Metzl Milán számára (videó)

Tavaly tavasszal olvashattak először portálunkon az akkor még mindössze 17 esztendős Szabó Liliről, aki ezer szállal fűződik a koronázóvároshoz és táncpartneréről, Metzl Milánról. A fiatalok akkor még csak pár hónapja táncoltak együtt, de már akkor érezték, hogy egy ritmusra dobban a szívük.

Bagotai Zsanett

Metzl Milán és Szabó Lili tánca mindenkit levett a lábáról

Forrás: Szabó Lili

Nem kis célokat tűztek ki maguk elé, éjt-nappallá téve gyakoroltak, az élet és a kemény munka pedig őket igazolta, hiszen alig több mint egy év alatt felértek a "világ tetejére". Ne szaladjunk azonban ennyire előre, hiszen az út a világbajnoki címhez nem volt mentes izzadságcseppektől, feláldozott szabadidőtől, fáradságtól és soha véget nem érős próbáktól . 

2022 szeptemberében E osztályos országos bajnoksággal kezdték meg a szezont, miután egész nyáron az edzések és edzőtáborok kaptak főszerepet ellentétben a pihenéssel. Ahogy arról már korábban is írtunk a latin műfaj áll igazán közel a szívükhöz és ebben nem is nagyon találnak legyőzőre a táncparketten. Így hiába az E osztály, Lili és Milán már ekkor a D, illetve C osztályos lépéseket is begyakorolta egy nyár alatt. A szeptemberi országos bajnokságról két bajnoki címmel tértek haza, mind latin, mind pedig standard kategóriában. Az aranyérem pedig nem csak szépen csillogott, hanem feljutást is ért a D kategóriába a duó számára. 

Minden hétvégén versenyeztek, és egy alkalom kivételével mindig a dobogó legtetejére állhattak fel, így másfél hónap leforgása alatt a D osztályt is átugrották és a C-ben találták magukat. December elejétől február elejéig rövid szünet következett számukra, mivel véget ért a versenyidőszak. A munka azonban nem állt meg, még az ünnepek alatt is edzettek, sőt táncpróbával kezdték az új esztendőt is. Nem telik el nap az életükből úgy, hogy ne húznák fel a tánccipőt, hiszen ez az életük, a jövőt is ebben látják, mindent egy lapra tettek fel. A céltudatosságnak köszönhetően pedig rövid időn belül a B osztályban találták magukat, ami hatalmas szintlépés minden táncos életében. 

Idén tavasszal pedig egy több fordulóból álló világbajnoki kvalifikációs versenysorozaton vett részt a Bonton Tánc Sport Egyesület tehetséges párosa. A tavaszi kupán indultak el elsőként a Hattyú fantázianevet viselő produkciójukkal, amely mindkettőjük szívében különleges helyet foglal el, majd a Magyar Bajnokság következett, ahol szintén győzelmet arattak így kvalifikálták magukat a világbajnokságra.  A zene és a koreográfia nemcsak Liliből és Milánból vált ki mély érzelmeket, hanem minden nézőből aki látja a szenvedélyes rumba mondanivalóját, valamint a csillogást a táncosok szemében. A koreográfiát Varga Gergely és Bendó Csilla állította össze, illetve Balázs Márk is jelentős szerepet vállalt a munkában. 2022-ben kezdték el összerakni a produkciót, amely rengeteg változtatáson ment át, míg elérte végleges, emelésekkel és nehezebbnél nehezebb elemekkel teli tűzdelt formáját. A kemény munka pedig meghozta gyümölcsét, hiszen Szabó Lili és Metzl Milán immár egy világbajnoki címmel büszkélkedhet. 

Hatalmas volt az öröm 
Forrás: Szabó Lili

A világbajnokságot Soroksáron rendezték, ahol a nyolc ország mérte össze tánctudását. Liliék kategóriájában három páros versenyzett, a Bonton Tánc Sport Egyesület színeiben pedig több duó is megmutathatta tehetségét. A Hattyú produkció pedig nem csak Liliék és a nézők szívét rabolta el, hanem a zsűrit is lenyűgözte. A parkettről jó megérzésekkel jöttek le, de természetesen izgultak, hogy külső szemmel is olyan volt-e a produkció, ahogy azt ők bentről megélték. A jó megérzés beigazolódott, Szabó Lili és Metzl Milán érzelmes tánca pedig világbajnoki címet ért. Nagyon büszkék voltak magukra, örömüket pedig családjaikkal és barátaikkal is megoszthatták, hiszen többen is elkísérték őket a nagy napra. 

A jövőben sem akasztják szögre a tánccipőt, a pihenés szó pedig nem szerepel a szótárukban az előttük álló időszakban. Gőzerővel készülnek a következő versenyszezonra, ahol minél többször szeretnének a dobogó tetejére állni. Mindemellett tanítanak is, és a jövőjüket építgetik, természetesen a tánc köré, hiszen mindketten a Magyar Táncművészeti Egyetemre felvételiztek. Egy szó mind száz, gondoskodnak róla, hogy letegyék a névjegyüket a tánc világában, és nagyon jó úton haladnak. 

Kapcsolódó:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában