Káderek

2024.05.29. 13:50

Szentkirályi Alexandra: a budapestiek fizetik a milliárdos Gyurcsány-számlát (videó)

Ma a fővárosiak fizetik meg a „milliárdos Gyurcsány-számlát” – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Mennyi pénz folyik el Gyurcsány embereire a Városházán? címmel Budapesten, a Madách téren 2024. május 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Szentkirályi Alexandra egy az erre az alkalomra készített plakáttal szemléltetve mutatta be, hogy – jelenlegi számításaik szerint – mintegy 842 millió forint azon, Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz „ezer szállal kötődő” embereknek a bére, akik fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelő bizottságoktól vagy magától a Fővárosi Önkormányzattól kapják.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ezt a „Gyurcsány-számlát” a budapestiek fizetik meg és „nem lehet tudni, hogy ezeken felül vannak-e még további összegek”, illetve ebben a 2023-ban, Karácsony Gergely által tanácsnokoknak kifizetett 406 millió forint még nincs is benne.

Ezek a számok eléggé beszédesek annak szemléltetésére, hogy mi folyik ma a Városházán

– hangoztatta.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy számítások szerint ez a közel egymilliárdos összeg, melyet a Fővárosi Önkormányzat „Gyurcsány-káderekre” költ, egyharmada az egy év alatt útfelújításokra költött összegnek, illetve a fele annak, amelyet elvontak a budapesti köztisztasági cégtől, valamint négyszerese az állategészségügyre fordított kiadásoknak.

A kormánypárti politikus szerint

Karácsony Gergelyéknek ezek a kérdések sokadrangúak ahhoz képest, hogy „Gyurcsány Ferenc embereit a megfelelő zsoldban tartsák”.

„Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

Gyurcsány Ferenc egykori minisztereit, államtitkárait, kabinetfőnököket, sőt még korábbi testőrét is egy-egy zsíros fővárosi pozícióból fizetik.

Szentkirályi Alexandra szerint ennek fényében különösen érdekes Karácsony Gergely „Jövőt adunk Budapestnek” szlogenje, hiszen – mondta – eközben a múlt emblematikus embereit és magát Gyurcsány Ferencet is ő fizeti és tartja hatalomban.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy Budapest ennél többet érdemel és – mint fogalmazott –

június 9-én azért kell leváltani Karácsonyékat, hogy ezt a dohos-poros Gyurcsány-féle múltat végleg nyugdíjazzuk, annak érdekében, hogy a budapestiek pénzét ne Gyurcsányékra, hanem a fővárosiak által fontosnak tartott célokra lehessen fordítani.

Szentkirályi: a Karácsony által okozott közlekedési káosz a város gazdasági növekedésének egyik legnagyobb akadálya

A BKIK székházában tárgyalt Nagy Elek elnökkel és Vereczkey Zoltán MKIK alelnökkel Szentkirályi Alexandra.

„Egyetértettünk abban, hogy a főpolgármester tervei tovább nehezítenék a fővárosi és a Pest vármegyei vállalkozások életét. Karácsony Gergely kaotikus állapotokat teremtett a budapesti közlekedésben” – írta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerdán a Facebook-oldalán.

„Az autókitiltási botrány keretében tervezett 10 évnél régebbi autók kitiltása, a rakpart végleges lezárása és a Nagykörúton belüli autókitiltás egyenként is súlyos ügyek lennének, együtt pedig egyenesen végzetes csapást mérnének a főváros közlekedésére. A főpolgármester közlekedéspolitikája összeugrasztotta a gyalogosokat, a bicikliseket és az autósokat” – hangsúlyozta posztjában Szentkirályi Alexandra.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint „azok is rosszul járnak, akik a Nagykörúton belül élnek és azok is, akiket kizárnak”. Közölte: „Egyes belvárosi kerületek már most is megközelíthetetlenek, elérhetetlenek és parkolhatatlanok a munkájukhoz szükségszerűen gépjárművet használó iparosok, mesterek, kereskedők, szállítmányozók, szerelők és szolgáltatók számára. Ennek árát mindannyian (lakosság, vállalkozások és közüzletek) közösen fizetjük meg” – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában