Emblematikus helyeket járhatnak be a résztvevők

2023.06.21. 19:00

Vértesi barangolások - teljesítménytúra három távon

19. alkalommal szervezi meg Vértesi Barangolások teljesítménytúráját a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület június 24-én, szombaton. A túrák Gántról, az általános iskolából indulnak, és ide is térnek vissza - adta hírül az önkormányzati kommunikációs központ.

Házi Péter

Emblematikus helyekre visznek a szombati túrák

Fotó: Flajsz Péter

A szombati napon három táv közül lehet majd választani: a 10, 25 és 50 kilométeres túrák résztvevői bejárják a Vértes emblematikus helyeit, több ponton érintik az Országos Kéktúra útvonalát is, ami garancia a lenyűgöző tájakra, a csodálatos erdőkre, látnivalókra. A sikeres teljesítők pedig kitűzőt és oklevelet kapnak.

Amint az önkormányzati kommunikációs központ közleményéből kiderül, a három táv gyakorlatilag minden korosztály igényét kielégíti, történjen a teljesítés egyéni, csoportos vagy családi formában, a könnyű sétától a keményebb erőpróbáig mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást. A túrázók ellátogathatnak – távtól függően – a Géza-pihenőhöz, Kőhányáspusztára, a Csáki-várromhoz, a Szentgyörgyvárhoz, a Gerencsérvárhoz, Pusztavámra, a Pátrácosra, a Gánti barlanghoz, a Kitelepítési emlékműhöz és a marsi tájat idéző bauxitbányához.

Az útvonalak zömmel jelzett turistautakon haladnak, a jelöletlen szakaszokon szalagozás, valamint az egész nyomvonalon több irányítótábla segíti a tájékozódást. Az ellenőrzőpontok egy részénél pontőrök várják a túrázókat, az önellenőrzésű pontokon OKT pecséttel, illetve kódok feltüntetésével kell az érintést igazolni. A nevezés térítéses, a különböző távokon eltérő összeget kell fizetni, a gánti lakosoknak pedig ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában