Vízminőség

2023.06.08. 08:30

Ilyen a strand vize Fejérben a Dunán és az Ozora fesztivál helyszínén

A Velencei-tó strandjain kívül a többi természetes fürdővízű strand vízminőségét is vizsgálta a hivatal Fejérben. Íme az eredmények.

S. Töttő Rita

Fotó: Laczkó Izabella / DH

A napokban megírtuk, hogy a Velencei-tó összes strandja alkalmas a fürdésre, s éppen ezért azok ki is nyitottak. Fejér vármegyében azonban nem csak a Velencei-tónál vannak természetes strandok. A feol.hu megkereste a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, ahol leszögezték: a fürdési szezonban minden kijelölt fürdőhelyen közegészségügyi ellenőrzéseket végeznek a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai, a fürdővíz minőség felügyeletét pedig a helyszíni ellenőrzéseken túl a fürdővizek laboratóriumi vizsgálati eredményeinek értékelésével és az esetleges szennyező források felderítésével is gyakorolják.

Fejér vármegye területén 15 természetes fürdőhely található, 13 a Velencei-tó partján, egy a Dunán - Dunaújváros Szalki-szigetén -, egy pedig az Ozora fesztivál helyszínén, Igar-Dádpusztán. A fürdési szezon előtt idén már minden fürdőhely esetében sor került a vízminőség vizsgálatára – tudtuk meg, ahogy azt i: az eredmények szerint az összes fürdőhely vize „megfelelő” volt, így a természetes fürdőhelyek esetében a fürdővíz használati engedélyeket a hatóság az idei évben is kiadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában