Jó hangulattal űzték el az esőfelhőket

2023.05.15. 10:00

Finom falatok, zene és jókedv Pannónia Szívében

A mögöttünk hagyott hétvégén a Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny rajtja után egész napos programmal is készült Martonvásár városa. A főtéren vásár, gyerekprogramok, örömfőzés, számtalan koncerttel és afterparty várta az érdeklődőket.

Kecskés Zoltán

Megtelt a tér Martonvásár szívében a Hello Marton! fesztiválján is.

Fotó: Kortyis Dávid

Aki lemaradt bánkódhat, öröm volt látni a mosolygós arcokat a nap bármely szakában, ráadásul a szuper jó hangulat és a fantasztikus illatok magasba szállva  elűzték az eső felhőket is! 

Már a délelőtti óráktól kezdve a BBK rendezvényudvarán sültek a lángosok, készültek a streetfood-ok,  miközben a  főzőversenyre a legkülönfélébb finomságok rotyogtak, amelyek igencsak nagy feladat elé állították a kóstolók ízlelőbimbóit. A barátságos főzőversenyen végül a Dynamic Dance Crew ételele végzett az élen, megelőzve a Szarvasfazékban csapatát, míg  a képzeletbeli dobogó harmadik fokán az MSK Öregfiúk és az Örömtánc csapata osztozott. 

Az örömfőzés győztesei: Dynamic Dance Crew csapata.
Fotó: Kortyis Dávid

Ha már fesztivál, akkor a térzenéből és fellépőkből sem volt hiány. Színpadra lépett a Tordasi Szivárvány Együttes, a helyi fiatalokból álló 11-es Szoba, majd őket követte a Tehervonat zenekar, akik igazi rock-slágereket játszottak Bencsik Samu tiszteletére, tudniillik a szervezők az idei év első Hello Marton! fesztiválnapját Bencsik Sándor “Samu” és Provoda József “Jodes” emlékének ajánlották. Az estét Queen zenekar és Hevesi Tamás fellépése koronázza meg. Hihetetlen nap volt, az biztos. És ahogy Szabó Tibor polgármester még a sztárokkal teletűzdelt Tour de Hongrie rajtjánál fogalmazott:  „Ma Martonvásár Magyarország középpontja!" És valóban, a Pannónia Szívében található vidéki városra szombaton mindenki árgus szemekkel figyelt. 

Mutatunk egy kis képválogatást a napokról!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában