Frissen Fejérből

2023.01.09. 07:00

Elképesztő nemzetközi sikert zsebelt be a jenői fotós által alapított Képolvasók Fotóklub Egyesület

A jenői fotóművész, Kővári-Vágner Rudolf 2021-ben megalapította a Képolvasók Fotóklub Egyesületet, melynek célja az, hogy földrajzi korlátok nélkül összehozza a fotózás szerelmeseit. Ennek a szerelemnek pedig most beérett a gyümölcse, hiszen elképesztő sikert arattak, ugyanis a 17. FIAP Fotóklub Világbajnokságon 249 indulóból, a legjobb magyar csapatként 30. helyen végeztek.

Bagotai Zsanett

Dr. Bajusz Huba alkotása

Ahogy azt mondtuk a távolság nem akadály a klub tagjainak számára, sőt mondhatni a fotózás által minden földrajzi korlát leomlik előttük. Így a klubban - amelynek székhelye a Fejér megyei Jenő településen van - megtalálhatóak Erdélytől Szlovákián és Svájcon át, Németországig számos országban élő magyar fotósok. 

Wilhelem László alkotása 

A klub megalakulása előtt egy jó baráti társaságként indultak, akik a nemzetközi pályázatok kapcsán egy online fotós játéknak köszönhetően ismerték meg egymást. A csapatban már korábban is felmerült a szervezett keretbe foglalás gondolata, ám 2021 hozta meg a gyökeres változást az életükben, hiszen törvényesen is megkezdték a működésüket. Folyamatban van a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) tagság igénylése is, így teljeskörű támogatást tudnak majd nyújtani minden tagjuk számára. 

Csizmadia Tamás alkotása 

2022 decemberében egymást támogatva elindultak a 17. FIAP Fotóklub Világbajnokságon, melyen 249 klub vett részt a világ minden tájáról. A tagok fejenként maximum két fotóval, összesen pedig 20 alkotással indulhattak. Ezeket egy szakmai zsűri véleményezte, és pontozta, mely alapján kialakultak a csapatok pontszámai, a Képolvasók Fotóklub pedig a lenyűgöző 30. helyet szerezte meg, a legjobb magyar klubként. 

Kővári-Vágner Rudolf alkotása 

A klub elnöke Kővári-Vágner Rudolf, rendkívül büszke erre az eredményre, hiszen ez volt az első megmérettetésük és máris hatalmas sikert értek el. A fotóklubban minden héten tartanak klubestet, melyet a távolságok miatt a virtuális tér segít lehetővé tenni. Itt kéthetente oldanak meg adott témára feladatokat, melyeket utána közösen kielemeznek, ezzel segítve a további fejlődésüket. Tavaly kiírták az első saját fotópályázatukat, melyre rengeteg kimagasló minőségű alkotás érkezett. Terveik között szerepel, hogy továbbra is a legjobb klubok közé tartozzanak, és nemzetközi szinten minél előrébb végezzenek a különböző pályázatokon, valamint várják a lelkes fotózás iránt elkötelezett új tagok jelentkezését is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában