Frissen Fejérből

2022.09.20. 16:33

Fehérvár kiemelt helyszínként került az Európai Sporthét programjába

A megyeszékhely szeptember 23. és 30. között idén is csatlakozik az Európai Sporthét kezdeményezéshez. Székesfehérvár kiemelt helyszínként került a programba, mely során bel- és kültéri sportolási lehetőségek egyaránt várják az aktív fehérváriakat.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat – melyhez Székesfehérvár is csatlakozott – idén szeptember 23. és 30. között zajlik Európa-szerte.

– Székesfehérvár egy sportos város, amit igazol a város számos területén épült sportpálya és a kisebb lakótelepek környékén található kondiparkok, amit örömmel használ minden korosztály. Az egészséges életmódhoz a sport is hozzátartozik, így a sporthét kiemelt programja lesz szeptember 24-én #BeActie Night, melynek keretében a Túrózsáki úti szabadidőközpontban kínálunk ingyenes sportolási lehetőséget minden korosztály számára. – beszélt a programról Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

– Az Európai Sporthét programjának gerincét a Nyitott tornatermes sportolási lehetőségek adják, melyeket díjmentesen vehetnek igénybe a mozogni vágyók. – tette hozzá Magony Tamás, a polgármesteri hivatal szervezési irodájának munkatársa.

A szombati napon, szeptember 24-én 17 és 22 óra között nordic walking, teqball bemutató, valamint futás- és gyalogláspróba várja a résztvevőket, míg a nap zárásaként 20:45 órától Rusznák Renáta oktató tart edzést a Túrózsáki úti sportpályán.

Megyei szinten félszáznál is több sportolási lehetőség várja az érdeklődőket nemre és korra való tekintet nélkül. Székesfehérvár mellett Csákváron, Nadapon, Soponyán, Rácalmáson, Iváncsán, Velencén, Móron és Seregélyesen is aktív kikapcsolódást kínálnak a szervezők a testmozgás szerelmeseinek. A részletes programokról, azok helyszínéről és időpontjáról az Európai Sporthét online felületén tájékozódhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában