Boldog pillanatok

2021.02.14. 13:11

Szerelmi időutazás – Fejér megye emlékezetes lánykérései az elmúlt évekből

Február a szerelem hónapja, és minden szerelmes izgatottan várja a 14-ét, hogy a Valentin-nap varázsa teljes egészében át járja a testet és a lelket is. Ennek apropóján úgy döntöttünk, hogy vissza utazunk egy kicsit az időben, és összegyűjtjük az elmúlt évek legemlékezetesebb lánykéréseit a megyéből, amelyek nem csak a két főszereplő, hanem sok száz ember szemébe csaltak könnyeket és okoztak felejthetetlen pillanatokat.

feol.hu

Az erkélyjelenet: Nikolett és Dávid csókja a nagy "igen"-t követően

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Lánykérés egy Videoton meccsen, a MOL Aréna Sóstó kellős közepén

Nem mindennapi lánykérésnek lehettek tanúi azok a nézők, akik kilátogattak január 25-én a Videoton- Honvéd mérkőzésre. Ákos a második félidő kezdete előtt kérte meg kedvese, Diána kezét. A mosolyt és a meghatódottságot nem lehet nem észrevenni a hölgy arcán, biztosan élete egyik legszebb emlékeként őrzi ezt a napot, pillanatot.

Megható lánykérés a székesfehérvári tűzoltó laktanyán

2020 áprilisában számoltunk be arról, amikor a székesfehérvári hivatásos tűzoltók egy különleges produkciót adtak elő, melynek végén még különlegesebb és meghatóbb dolog történt. Omischl Balázs tűzoltó őrmester nem mindennapi lánykéréssel várta szerelmét, Szántó Cintia tűzoltó hadnagyot. Balázs beosztott tűzoltóként édesapja nyomdokaiba lépett, aki korábban szintén a megyeszékhely tűzoltóságán szolgált, Cintia pedig a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának munkatársa. A fiatalok életét a hivatás mellett a szerelem is összeköti, és egymásnak tett előzetes fogadalmuk mutatja, hogy ebben a nehéz helyzetben is mennyire fontos az összetartozás, a szeretet és a jövőbe vetett bizalom.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-mindennapi-lanykeres-a-szekesfehervari-tuzolto-laktanyan-3919101/?fbclid=IwAR3U3fvi2jYr1mssd8rt0Rj1GYRUnEFEiN_5IuDUlliFFpp4hZQMPT_bNGg

Lánykérés a szüreti felvonuláson Előszálláson

A szüreti felvonulást minden faluban izgatottan várják a lakók, hiszen mondhatni egy kuriózumnak számít. Így volt ez 2019-ben Előszálláson is, és könnyen elképzelhető, hogy a rendezvénnyel történelmet írtak a településen. Ugyanis a bírónét, Újhegyi Alexandrát az idei felvonulás keretében jegyezte el kedvese, Régi Zoltán. A beszámoló szerint a szervezőket is váratlanul érte a megható pillanat, amelyet követően a bíró és a bíróné immár vőlegényként és menyasszonyként folytatta útját.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lanykeres-volt-az-eloszallasi-szureti-felvonulason-3319611/?fbclid=IwAR0a75HOq8tQ8HHUeTgU2GxorA55ibeJKxQYjYCusIKXW1pCD6QGqe0ftPg

Erkélyjelent Székesfehérvár belvárosban

2018 áprilisában kivételesen nem tűzhöz vonultak ki a fehérvári hivatásos tűzoltók, lánykérés volt a belvárosban, méghozzá nem is akármilyen.

A piros tűzoltóautó sziréna nélkül érkezett meg a belvárosi Dr. Koch László utcába, benne négy tettre kész tűzoltóval. Végül hárman szálltak ki a járműből, ketten közrefogták a több méter hosszú tűzoltólétrát, harmadik társuk, Dávid pedig vezette őket. Az elhaladó járókelők csak úgy kapkodták a fejüket, nem értették, a talpig felszerelkezett lánglovagok miért – és kiért – vonulnak. A tűzoltók végül megálltak a Varkocs-szobornál, kinyitották, s az adott házhoz támasztották a létrát, majd Dávid azon felmászva bekopogott az egyik emeleti ablakon. Párja, Nikolett csodálkozva nyitotta ki azt, majd meglátván a gyűrűt, örömkönnyekben tört ki. Természetesen a válasz sem maradt el, amely egy, a létra aljánál is jól hallható igen volt.

Az erkélyjelenet: Nikolett és Dávid csókja a nagy „igen”-t követően
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A Királyi Napokon is érheti meglepetés az embert

2017 augusztusában a Királyi Napok programsorozatának keretein belül történt egy lánykérés a belváros szívében. Az amúgy is nagy tömegeket vonzó Katonazenekar, pedig igazán különlegessé tette az előadást, hiszen Martin sok-sok ember előtt tette fel a nagy kérdést kedvese, Virág számára. A válasz pedig természetesen igen volt!

https://www.facebook.com/watch/?v=1561825770550457

Király Viktor koncertje is a szerelemről szólt 2017-ben

Maradunk 2017-nél, szintén Királyi Napok, szintén hatalmas tömeg és egy igazi nagy kedvenc Király Viktor a színpadon. Hatalmas bátorság kell, hogy egy ilyen produkció keretein belül kérje meg valaki kedvese kezét, de ugyanakkor kevesen tudják ilyen emlékezetessé varázsolni ezt a megható pillanatot. Dávid és Léna az a páros, aki ezt elmondhatja magáról, hogy több ezer ember előtt élték meg életük egyik legboldogabb és legmeghatározóbb pillanatát.

Fotó: szekesfehervar.hu

Tűzoltólány és rendőrfiú

2020 júniusában szívmelengető történetről számolhattunk be. A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóságnál szolgáló Gattner Mercédesz, és Kecskeméti Krisztián rendőr őrmester négy együtt töltött év után, június elején döntöttek úgy, hogy „szorosabb együttműködést hoznak létre a két szervezet között.”

[embed]https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/emlekeznek-a-bicskei-tuzoltolanyra-akinek-egy-rendorfiu-kerte-meg-a-kezet-megvolt-az-eskuvo-is-4126715/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában