Rajzra föl, avagy inspiráció szülőnek, gyermeknek!

2020.02.06. 16:00

Mesélő kertésznaptár – Rajzpályázatot hirdettek a gyerekeknek

Óvodai csoportoknak, illetve három- és tízéves kor közötti gyermekek számára hirdetett rajzpályázatot a Szamóca Kiskertész Tanoda, a Füvészkertért Alapítvány és az ELTE Füvészkert.

Majer Tamás

Valódi kertügyes emlékek is rajzpapírra vethetők. Képünk illusztráció Fotó: FMH-archív/Pesti Tamás

Fotó: fmh_foto

Milyen rajzokat is várnak?

– Válasszatok egy hónapot, és rajzoljátok le, hogy az adott hónapban mit tudtok kertészkedni, hogyan néz ki a kertetek/teraszotok/balkonládátok vagy akár a szobanövényetek – olvasható a felhívásban. A rajzpályázat életre hívói közreadták azt is, miszerint előnyt élveznek azok a rajzok, amelyek egyértelműen társíthatók valamelyik hónaphoz, vagyis egy adott hónapban hagyományosan szükséges kerti munkát ábrázol: így akár a kertésznaptárra is fölkerülhetnek. Tudniillik a tizenkét hónaphoz kapcsolódó tucatnyi legjobb rajz fölkerül a FűFa tankertben felállított információs táblákra, természetesen az alkotó, illetve a csoport nevével egyetemben.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell egyfelől természetesen az egy darab A4-es rajzot. Bármilyen technikával dolgozhatnak a kicsit! Ezenfelül kérik a szülőket, illetve a pedagógusokat, hogy tüntessék föl a pályázó nevét, életkorát és a törvényes képviselő e-mail-címét, illetve ovis csoportok esetében az óvoda és a csoport nevét, valamint egy kapcsolattartói e-mail-címet.

Valódi kertügyes emlékek is rajzpapírra vethetők. Képünk illusztráció
Fotó: FMH-archív/Pesti Tamás

A pályázatok beküldési módja, ideje a következő. Ha elektronikus formában küldenék, erre a drótposta címre lesz szükségük: [email protected]. Ha postán, úgy az alábbi címre küldjék: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25. Az e-mail tárgy rovatába, illetve a borítékra ne feledjék el ráírni: „Mesélő kertésznaptár rajzpályázat”! A beküldési határidő: április 1., az eredményhirdetés ideje pedig április 30.

Az egyéni jelentkezők versenyben való részvételéhez be kell küldeni egy a fuveszkert.org internetes oldalról letölthető, kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot is.

A díjak között gyakorlati kertészkedős foglalkozás szerepel egy óvodás csoport részére a FűFa Tankertben, illetve egy 3 alkalmas bérlet, szombati foglalkozásokra a Szamóca Kiskertész Tanodában, utóbbi az egyéni jelentkezők díjazottja számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában