Felállították a májusfát

2018.04.28. 08:26

A gyerekek közösen díszítették, majd műsort is adtak Szárazréten

Májusfaállító ünnepséget rendeztek a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban pénteken kora délután. Ez sorrendben már a harmadil ilyen ünnepség volt a városrészben.

Borsányi Bea

A májusfát a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájának növendékei együtt díszítették fel színes lufikkal és szalagokkal a felállítást megelőzően, majd színes műsort is adtak az intézmény színpadán. Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, néhány éve kezdtek el különböző eseményekhez kötődő rendezvényeket szervezni, amelyekről úgy gondolják, hagyománnyá válhatnak és amelyek fontos elemei lehetnek a városrész közösségépítésének.

Harmadik alkalommal állítottak májusfát a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ udvarán Fotó: Fehér Gábor

A májusfaállítás a gyermekek számára történő hagyományteremtő események sorába tartozik, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg, és amelynek a célja, hogy a mai, városi gyerekek is láthassanak ilyet. A képviselő kiemelte, fontosnak tartja, hogy a városrésznek van önálló közösségi tere és vannak önálló rendezvényei.

Ezek sorába tartozik a június közepén immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Borsó fesztivál – ennek idején döntik majd ki ünnepélyesen a most felállított májusfát –, palacsinta és lángossütő verseny, valamint augusztusban egy mini lecsó fesztivál azok számára, akik nem tudnak részt venni a városi nagy rendezvényen.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ udvarán egyébként minden körülmény adott ilyen és hasonló gasztronómiai programok megtartására és jó hír a környékbelieknek az is, hogy hamarosan megkezdődik egy közösségi kemence építése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában