Beethoven 250.

2020.01.26. 09:21

Hallássérülteket is vár koncertjeire az Óbudai Danubia Zenekar

Minden fizikális eszközt bevetnek majd, hogy át tudják adni a zene élményét.

Hallássérülteket is vár ingyenes koncertjeire az Óbudai Danubia Zenekar Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a Budapest Music Centerben.

A sorozat három koncertjén – február 7-én, március 26-án és május 15-én – a zenekar ingyenes koncertjein minden fizikális eszközt bevetnek majd, hogy valamiképp át tudják adni a zene élményét azoknak, akik máshogyan vagy egyáltalán nem hallják azokat a hangokat, amelyek érzékelése az ép hallásúak számára természetes.

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a klasszikus zenei formáció most azoknak mutat utat a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak

- közölte a zenekar.

„Hangrezgéseket közvetítő eszközök és különleges kontakthangszórók segítségével igyekszünk átélhetővé tenni Beethoven zenéjét a hallássérültek számára.

Akinek pedig az a legjobb megoldás, akár be is ülhet a zenészek közé, szó szerint a hangszerek érintőleges közelségébe.

Azt reméljük, a koncertjeink arra is lehetőséget adnak a hallássérülteknek, hogy átéljék azt a fajta közösségi élményt, amelyet csak az élő előadóművészet megtapasztalása képes adni” – fogalmazott Hámori Máté, a Danubia karmestere, aki a Budapest Music Centerben tartott koncerteken Beethoven zenéjének titkairól beszél majd,

a hallássérült nézőket jeltolmács segíti a megértésben.

A koncertekre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A hallássérülteknek kortól függetlenül szánt koncertekre kísérőket, szakembereket is várnak, hiszen a társadalmi érzékenyítés szempontjából számukra is izgalmas lehet a kezdeményezés. A hallást segítő eszközök és a jeltolmács biztosításában közreműködnek az Audiopont Halláscentrumok és a 90 decibel Project.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában