Gazdaság

2014.02.26. 14:45

Sok az üres állás?

Székesfehérvár - Nehezen találnak a vállalatok megfelelő munkaerőt, a regisztrált álláskeresők száma harmadára csökkent, a bejelentett üres álláshelyek száma másfélszeresére nőtt a statisztikák szerint.

Miskei Anita

A Nemzeti Fejlesztési Szolgálat adatai szerint évek óta nagy átfedés van a munkanélküliek körében keresett állások és a vállalatok által igényelt munkaerő között. A 2012-es éves összesítés szerint az álláskeresőknél a harmadik legnépszerűbb foglalkozási kör az általános irodai adminisztráció volt, miközben ez volt a kilencedik leggyakrabban meghirdetett pozíció is. Ennek ellenére hazánkban egyszerre van jelen munkaerőhiány és munkaerőtöbblet.

Baja Sándor szerint a jó munkaerőre nagy az igény (Fotó: Randstad Hungary)

- Az utóbbi időben sok területen nőtt a munkaerőigény, bár a legkeresettebbnek most is az informatikai, mérnöki és gazdasági szaktudás számít a diplomások között - mondta Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. Kiemelte, ebben a munkaerő piaci környezetben azok a vállalatok tudják növelni versenyképességüket, amelyek a leghatékonyabban csábítják magukhoz, és hosszú távon képesek megtartani a legjobb munkaerőt.

 

Ezek is érdekelhetik