Foci

2012.11.21. 18:53

A Vidi csütörtökön, 19 órától a Genkkel mérkőzik

Székesfehérvár - Ma kerül sor a labdarúgó Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójára, a Videoton 19 órától a belga Genk csapatát fogadja. Aki nyer, továbblép a G-csoportból.

Bobory Balázs

- Akkor kezdték el átépíteni a stadiont, amikor még itt játszottam, emlékszem, konténerekben öltözünk. Minden gyönyörű, nagyon jó itt lenni, persze a legfontosabb, hogy nyerjünk és továbbjussunk.

Ezek a szavak Köteles László, a Genk magyar kapusának a száját hagyták el, miután csapatával megérkezett edzeni Sóstóra, abba  létesítménybe, ahol maga is két esztendőt eltöltött fiatal játékosként. A hálóőr az üres lelátókat pásztázta, eddigi pályafutása során nem láthatta  tömötten a széksorokat, no de erre a pillanatra már nem kell sokat várni, hiszen vélhetően telt ház lesz azon az összecsapáson, amelynek a tétje mindkét együttes számára a továbbjutás.

 

Köteles László  a mai edzésen szorgalmasan vetődött, csütörtökön azonban csak a Genk kispadján ülhet (Fotó: Lovász Lilla)

- Aki még nem kóstolt bele az európai kupasorozatok légkörébe, oda vágyik, aki viszont már játszott ilyen mérkőzéseket, újra szeretné átélni az élményt - mondta Sándor György, a Vidi csapatkapitánya. - Így vagyunk ezzel mi is, élvezzük a találkozókat, a kihívásokat. Milyen a hangulat az öltözőben? Egészséges. Tudjuk, milyen feladat előtt állunk, milyen téttel bír a Genk elleni mérkőzés és arra fogunk törekedni, hogy csütörtökön, a mérkőzés után legyen igazán jó hangulatunk.

Reméljük, ebben nem lesz hiba és a Vidi folytatja a csoportkörben a remek hazai szereplést: a Sporting és a Bázel legyőzése után a Genket is térdre kényszeríti.

- Remek csapat a Videoton, főleg hazai pályán veszélyes, nagyon kell figyelnünk a csütörtöki találkozón - kezdte Mario Been, a belgák vezetőedzője. - Biztos vagyok benne, a fehérváriak arra várnak majd, hogy hibázzunk és  megbüntessenek minket. Előzetesen mindenki a Bázelt és a Sportingot tartotta a csoportban az esélyeseknek, aztán nézzék mi történt: négy forduló után a Genk és a Videoton áll elöl. Egyértelműen a három pont begyűjtésére törekszünk.

Persze nincs ezzel másképp a piros-kék hazai csapat sem, Paulo Sousa vezetőedző a hírek szerint a hosszú időre kieső Stopirán kívül mindenkivel számolhat.

- Talán nem is kell különösen méltatnom a belga csapatot, tudjuk, hogy remek játékosaik vannak, akik nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek - mondta a portugál mester. -  A csoportkör első felvonásán, Genkben, a második félidőben közel 30 percig nagyszerűen játszottunk és benne volt a mérkőzésben, hogy teljesen más végeredmény  születik. Sajnos kikaptunk, de csütörtökön szeretnénk megragadni azt a fantasztikus lehetőséget, amely előttünk lebeg. Ehhez persze az is kell, hogy fentről ránk mosolyogjanak, de nem csak ebben bízunk, meg kell dolgoznunk a szerencséért. Annyi kockázatot vállalunk majd a meccs során, amennyit az ellenfelünk megenged, természetesen azokon a stílusjegyeken, amelyekkel eredményesek voltunk, nem akarunk változtatni.

 

 

 

 

 

 

Nem is kell, ha ismét olyan csodálatos estét élhetünk át a Sóstói Stadionban, mint a Trabzon elleni tizenegyespárbaj, vagy a Sporting és a Bázel legyőzése során...

A Vidi várható összeállítása: Bozsovics - Brachi, Caneira, Vinícius, Szolnoki - Tóth B., Mitrovics - Walter Lee, Sándor, Oliveira - Nikolics N.

A Genk csapata: Van Hout - Fernández, Ngongca, Nadson, Tshimanga - Hyland, Kumordzi - Buffel, Gorius, Joseph-Monrose - Vossen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!