Életmód

2017.10.03. 00:32

Miért ilyen felkapott, és mire jó a lávakő? (x)

Az ásványékszerek napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen igényes megjelenésükkel és számos, egészségre gyakorolt jótékony hatásukkal szolgálják a megjelenést és az életminőséget.

A természetes, matt fekete lávakő vulkanikus eredetű és a megfelelő felületkezelés után fűzhető gyöngyként is elérhető. A kézzel készült ékszerekhez sokan választják az alapanyagot, s ebben természetessége kiemelt szerepet játszik. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy a lávakő minek köszönheti kedveltségét és milyen jótékony hatásokat tulajdonítanak neki a hozzáértők.

Napjainkban sokak számára okoznak problémát a szervezetben jelen levő méreganyagok. Méregtelenítő kúrák és készítmények százaival találkozhatunk a kínálatban, de érdemes néha az olyan természetes módszereket is előnyben részesíteni, mint az ásványok használata, viselése. A szervezetben a betegség mindig egyfajta negatív rezgés, melynek kiegyenlítésében fontos szerep hárulhat a szintén rezgésekkel bíró ásványokra. A lávakő hozzájárulhat a salaktalanításhoz, a sejtek regenerálásához és egyúttal a rendkívül káros szabadgyököktől való megszabadulást is elősegítheti.

A munkahelyi stressz vagy a magánéleti feszültségek sokunk életének részét képezik. A megfelelő relaxiációs technikák, a rendszeres sportolás és az egészséges étkezés mellet a lelki béke megtalálása a befelé figyelésen is múlik. A lávakő közérzetjavító hatását sokan elismerik, ráadásul segíti az energiaáramlást és fokozza a kifejezőkészséget. Ez utóbbi kapcsán egyébként a kreatív tevékenységek mellett sem mehetünk el, ugyanis a saját kézzel készített ékszerek az alkotás örömét adják. A lávakövet gyakran használják gyöngyfűzéshez is (https://gyongysziget.hu/lava), mely során egészen egyedi és ízléses kiegészítők születhetnek.

Csak kevesen állnak hozzá úgy a tevékenységhez, hogy pontosan tudják, mit, hogyan kell csinálni. Ma már többféle kézműves tanfolyam közül választhatunk a gyöngyfűzés tudományának elsajátítása érdekében, de akár autodidakta módon is tanulhatunk, hiszen ehhez videós anyagok és tankönyvek sokaságával találkozhatunk a világhálón.

A lávakő felhasználásával készült kiegészítők remekül passzolnak a hétköznapi öltözékhez, de a megfelelő színek választásával és a ruházathoz való kombinálásával alkalmi viseletként is megállják a helyüket. Mai rohanó világunkban reneszánszukat élik a kézműves tevékenységek, melyeket végezhetünk társaságban, vagy akár elüthetjük velük a szabadidőt egy esős vasárnap délutánon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!