Életmód

2016.04.29. 09:56

A babavárás nem betegség! - íme a dúla tippjei a várandóság idejére

Székesfehérvár - A babavárás nem betegség – szögezi le a dúla, akinek tanácsait már a várandóság előtt érdemes megfogadni.

S. Töttő Rita

Talán arról manapság már nem kell beszélni, hogy ha babát tervezünk, akkor lehetőleg ne dohányozzunk, ne fogyasszunk drogokat, vagy ne éljünk rendszeresen alkohollal. De ezek ugye nem csak a babát tervezőkre, hanem mindenkire vonatkoznak.

– Azt gondolom, hogy ha nincs semmilyen orvosi indok, akkor nem kell változtatni túl sok mindent attól, hogy babát várunk. Ha bármilyen egészségügyi problémánk van, akkor természetesen az orvosunkkal kell konzultálni – hangsúlyozza Nagy-Majoros Zsanett. A dúla hozzáteszi: akik rendszeresen sportolnak, nem kell feladniuk, de persze akinek eddig nem volt az élete része, az ne most kezdjen maratont futni. – A sérülésekkel, esésekkel járó sportokat nem szoktam ajánlani, de a mozgás mindenképpen jót tesz – teszi hozzá, ahogy azt is: tudjuk, hogy nem kell kettő helyett enni, jó, ha figyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, vitaminokban gazdag ételeket fogyasztunk, figyelünk a rostbevitelre, de ne is sanyargassunk magunkat.Figyeljünk a testünk jelzéseire, akár a mozgás, akár az étkezésről van szó. Ha elfáradunk, pihenjünk. A babavárás egy gyönyörű időszak, élvezzük!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!