Székesfehérvár és a sport jövőjéért

Székesfehérvár - A példás kezdeményezés, a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület a Sport és finanszírozás Székesfehérváron témával foglalkozott.

Silye Sándor

Ismert vállalkozók, üzletemberek, Soltész Miklós NEFMI államtitkár és sokan mások voltak kíváncsiak e témára. Cser-Palkovics András,  az egyesület elnöke, polgármester szerint a  város a sportot idén milliárdos nagyságrenddel támogatja (létesítmények, utánpótlás-  diák- tömegsport, élsport),  de további összefogás kell. A gyereknek szüksége van a példaképre, fő cél, hogy sportot szerető emberré váljon, akiből később néző lesz,  ha meg tehetséges, élsportolóvá, példaképpé  nőhet. Az élsport a városnak jó reklám, és olcsóbb,  mint a  drága reklám.
Az egyesületek képviselői - Ocskay Gábor (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gábor és Halm Rolland (Albacomp Fehérvár), Balássy Imre (Alcoa Fehérvár KC), Tassy Márk (Videoton FC) - eredményeikről és gondjaikról beszéltek, elmondták a társasági adó  előnyeit, illetve  hátrányait. Utóbbit a szponzorok  számának a  csökkenése jelenti. Mindenki munkájuk fontos elemeként említette az utánpótlást, de a Videoton FC-t leszámítva elhangzott a segítséget kérő szó is. Sipos Imre iskolaigazgató a szeptember 1-től kötelezővé tett 5 testnevelési  óra feltételeiről, Sinkó Ottó az adókockázatokról beszélt.
Hasznos este volt, a jó kezdeményezés sportot segítő kezdeményezése remélhetőleg megfoghatóan hasznossá válik a sport és kultúra terén is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!