Eladtak egy bérelt autót, majd lopásnak álcázták az esetet

A rendőrök februárban találták meg azt az autót, aminek ellopását január elején jelentették be. Az ügy felgöngyölítése közben kiderült: nem lopás történt, sokkal inkább sikkasztásról van szó.

feol.hu

Január elején egy szili lakos nő kért segítséget a bicskei rendőröktől telefonon, mert elmondása szerint alig negyed órára magára hagyott, parkoló autóját Gánt területén ellopták. A Renault Trafficot a nő debreceni tulajdonosától bérelte már egy jó fél éve, értéke közel kétmillió forint volt. A bejelentés nyomán széles körben végeztek adatgyűjtést a rendőrök, de nem találtak releváns információt az ügyben. Az autóra azonosítói alapján kiadták a körözést - számolt be az esetről R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Fordulat az ügyben február közepén állt be, amikor a szekszárdi rendőrök egy autóalkatrészekkel foglalkozó férfi műhelyében megtalálták a körözött Renault-t. Akkor derült ki, hogy a kisteherautót a nő élettársa alkatrésznek eladta. A tények ismeretében a bicskei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lopást bejelentő nőt, aki ekkor már elmondta, mi is történt valójában.

Az autót közösen bérelték élettársával. Amikor megszakadt a kapcsolatuk, a nő a férfinél hagyta az autót, bár a kölcsönadási szerződés az ő nevére szólt. Miután teljesen megszűnt köztük a kapcsolat, elmúlt év novemberében a móri rendőrök azzal keresték meg, hogy élettársát elfogták egy korábbi bűncselekmény miatt és börtönbe vitték. A férfi holmijai között volt egy levél, amiben leírta, kit keressen a nő a kulcs és a forgalmi miatt. Szekszárdra utazott, ahol egy benzinkúton megkapta a Renault iratait és az indítókulcsot. Ekkor derült ki számára, hogy volt párja eladta a bérelt autót. Hogy fedezzék az eladást, a férfi rávette a nőt, jelentse be úgy, hogy ellopták. Így is tett. A rendőröknek meg bemutatta az autó indítókulcsát, forgalmi engedélyét azzal, hogy mindössze ennyi maradt belőle.

A Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói most társtettesként, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésével gyanúsítják a 27 éves nőt, de természetesen nagy valószínűséggel a hatóság félrevezetése miatt is felelnie kell. A börtönben lévő volt élettárs gyanúsítására későbbiekben kerül sor. A Szekszárdon megtalált és lefoglalt teherautót a nyilvántartó szerinti tulajdonosnak fogják visszaadni a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!