Szombaton délelőtt nyitják meg a jégpályát a Zichy ligetben

Székesfehérvár - Egy cég hozta az ötletet, az önkormányzat melléállt, így néhány napja lázas építkezés zajlik a Zichy ligetben: szombaton délelőtt adják át a város szabadtéri jégpályáját.

Házi Péter

A Zichy liget felé járóknak biztosan feltűnt, hogy bő egy hete nagy munka folyik a Zenepavilon körül. A munkások csöveket fektetnek le, s mellvéd is készül. Nos, a területen nem más, mint szezonális műjégpálya épül. Mint Mészáros Attila ifjúsági tanácsnoktól megtudtuk, a várost egy cég kereste meg, az ötletgazdák külföldön, nem egy városban látták, hogy egy-egy parkban télen gyönyörű kis műjégpályát alakítanak ki, amit a kisebbek és nagyobbak is nagy örömmel használnak. A fehérvári önkormányzatnak tetszett az ötlet,  támogatása fejében a  jégpályát délután kettőig ingyen használhatják az óvodások és iskolások, ehhez azonban előzetes bejelentkezés szükséges. Délutántól pedig három ciklusban lehet majd itt korcsolyázni. Mivel a pálya hűtése, üzemeltetése költségekkel jár, ezért a gyerekek 600, a felnőttek 800 forintért róhatják a köröket.
A műjégpálya már elkészült csöveiben nulla celsiuus foknál hidegebbre lehűtött fagyálló folyadékot keringetnek majd, így a hűtőrendszernek köszönhetően akár plusz tíz-tizenöt fokos melegben is korcsoláyzhatnak majd azok, akik tudnak.  Összesen egyébként 700 négyzetméteren lehet majd korcsolyázni és a jég közepén a zenepavilon körül egy 150 négyzetméteres jégbüfé is várja majd a korcsolyázókat.
A székesfehérváriak eddig vagy a Vidámpark melletti Csónakázó-tavon, vagy a Velencei-tavon hódolhattak a korcsolyázás örömeinek, már persze, ha kellően hideg volt. Ha a mostani kezdeményezés beválik, akkor jövőre tovább bővítik a pálya felületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!