Az utolsó harmadban hajrázott és nyert a Sapa Grazban

Ljubljanában két gólos hátrányból állt talpra a Sapa Fehérvár AV19 alakulata az EBEL-ben, így vasárnap kellő önbizalommal kelhetettek útra Grazba. Palkovicsék megleckéztették a stájereket.

Tóth Bence

A fehérváriak számára a grazi ütközet előtt jó kabalának mutatkozott az a statisztikai tény, amely azt reprezentálta, hogy 13 külföldi "fellépésünkön" 13 egységet gyűjtöttek. Tudva, hogy a stájerek az utolsó hat hazai mérkőzésükből csak egyet vívtak meg sikerrel, az Ördögök bizakodva várhatták a  mai mérkőzést. A "Győztes csapaton ne változtass!' elvet követve Kevin Primeau  a sorokat teljesen változatlanul hagyta. Igaz, ha a kanadai szakember akart is variálni, kezét alaposan megkötötte a sérültek helyzete, ugyanis sem  DaCosta, sem pedig  Johansson nincs még hadrafogható állapotban. Nagy Gergő ezúttal is a farmcsapatban kapott helyet, s az is előfordulhat, hogy megússza a szezonközbeni műtétet.

Kezdéskor a Sapások ugyanabba a gödörbe léptek, mint pénteken Szlovéniában. Újabb meccskezdeti rövidzárlat, egy perc sem telt a derbiből, Lysak szerzett szemfüles gólt, 1-0. A válaszra egymás utáni két emberelőny is lehetőséget szolgáltatott, ám érdemi eredmény nélkül. Az enyhe hazai mezőfölény ellenére a 20. percben Palkovics egalizált, 1-1.
A folytatásban átvette a Sapa a játékirányítást, ám gólt a graziak találtak. Harand 25. percben szerzett találatára azonban nyomban jött is válasz, Tokaji mattolta Cloutiert, 2-2. A vezetőbírók teljesen föleslegesen osztogatták a büntetéseket, a mérkőző felek nem éltek velük.

A zárójátékrész örömtelien kezdődött, a 44. percben  elsőízben jutottak vezetéshez  a kék-fehérek Vas révén, 2-3. A végén Ryan üres kapus góljával eldőlt a találkozó, 2-4.

Siker a farm csapatnál is

A Sapa farm csapata a Mol Ligában a mumus Újpestet fogadta vasárnap. A fehérváriak 6-4-re nyertek.
A fővárosiak az idei szezonban  mindössze Kóger István tanítványait tudták meglepni. A két együttes különcsatája döntetlenre állt, így a mérleg nyelvét próbálták maguk felé billenteni  a fiatalok. A kiegyenlített első játékrészt követően gyújtották be a hazaiak a rakétákat és simán nyertek.

Sapa Fehérvár AV19  Újpesti TE 6-4 (3-2, 3-0, 0-2)

Sapa: Pleszkán (1) - Erdélyi T., Németh Á. Németh A. 1, Hajós (1), Kiss D. 1 - Balogh, Varga A., Nagy G. 2, Farkas T. (2), Fekti Á. 1 (2),  Hetényi P., Árkovics, Horváth D., Reiter 1, Meretei M.  Dósa, Tóth G., Kovács, Farkas L., Kocsis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!