Vakítóan fehér falakkal

Sárkeresztes - A református egyházközség a vidéki örökség megőrzésének címén nyert támogatást temploma felújításához, de adományok is segítették az épület felújítását.

Hajnal Csilla

Akik látják, nem győznek betelni  a fehéren virító templom látványával - Jakab Sándor,  Sárkeresztes és Moha  lelkipásztora számolt be örömmel arról, hogy az október 15-i határidőre elkészült a keresztesi református templom felújítása. Van persze még tennivaló bőven, és sok költséggel is jár még a  munka a befejezésig, de azt remélik, ahogyan  eddig is tették sokan, ezután is lesznek, akik  támogatják  a felújítást. 


A vakolat leverésének idején szinte fizikai fájdalmat okozott a templom rombolása - emlékezett a lelkész. - Nagy felület várt felújításra, a templom most tartós, minőségi anyagból kapott új ruhát, a vakítóan fehér falakra mindenki jó érzéssel tekint.  A toronyba vezető lépcsőt, a torony- és  templomablakokat, valamint a csatornát is lecserélték. A pályázati keretbe  amelyre a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatalnál pályáztak két évvel ezelőtt és majdnem 15 millió forint volt , nem fért bele  például  a villámhárító cseréje, vagy  a toronyóra javítása. Az ajtók fölé tartozó esővédő eresz, a kültéri világítás, az ablakpárkányok sem készültek még el.
- Köszönet jár sokaknak - emelte ki a lelkész: a presbitériumoknak, az adakozóknak, az önkénteseknek, akik   sokat dolgoztak a templomfelújítás  érdekében; a tervezőknek, a vállakozóknak, akik mind kiváló munkát végeztek. December 3-án mindenkit várnak a templom-felújítási hálaadó ünnepségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!