Kissé lazára vették a figurát

Székesfehérvár - A Videoton hazai környezetben 4-2-re nyert a másodosztályú Gyirmót ellen a labdarúgó Ligakupa csoportküzdelmeinek 2. fordulójában.

Matók János

Videoton FC - Gyirmót FC 4-2 (1-1)

Sóstói Stadion, 400 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Kepe, Kulman).
Videoton FC: Bozsovics - Margitics, Caniera (Király), Vinícius (Vaskó), Hector (Oliveira) - Nagy (Brachi), Polonkai, Mitrovics (Alves), Vasziljevics, Walter Lee - Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Gyirmót FC: Tarczy - Pirka (Kozmér), Domanyik, Lázár, Márton - Homonyik, Lannert, Horváth (Makrai), Cseri (Tóth B.) - Weitner (Varga), Polyák (Tóth N.). Vezetőedző: Soós Imre.


Még a mérkőzés előtt bő egy órával jelent meg a Vidi hivatalos honlapján, hogy a görög Vasilios Apostolopoulos 2012. május 31-ig szóló szerződést kötött a fehérvári csapattal. A 191 cm magas védő 1988. augusztus 13-án született Athénban. Eddig hazájában, az Atromitos csapatában játszott, két alkalommal pedig a görög U21-es válogatottban is szerepelt. Vasilios főleg a védelem baloldalán bevethető játékos. "Boldog vagyok, hogy a magyar bajnokcsapathoz kerültem. Bízom benne, hogy játékommal újabb sikerekhez segíthetem a Videotont. Nagyon szép város Székesfehérvár és a felcsúti edzőközpont is világszínvonalú. Néhány hete már együtt edzettem a csapattal, az első benyomásaim pozitívak voltak. Pályafutásom szempontjából nagy előrelépésnek tartom, hogy a Paulo Sousa vezette Videotonhoz kerültem" - nyilatkozta Vasilios.
Elkezdődött a mérkőzés, és a Vidi az első perctől kezdve uralta a játékot, bár nagy fölényt azért nem láthattunk. Viszont gólt a 16. percben a szemfüles Nikolicsnak köszönhetően igen, 1-0. Rá egy percre Vasziljevics léc alá tartó 10 méteres bombáját Tarczy hatalmas bravúrral tenyerelte a léc fölé. Ezt követően kissé leült a mérkőzés, mindkét oldalon sokat  hibáztak a játékosok. Például Hector a 33.percben, aki "nagyon szép" öngólt lőtt a kifutó Bozsovics mellett a kapu jobb alsó sarkába, 1-1. Ekkor már teljesen kiegyenlített volt a játék a pályán. Viszont a szünet után, a 27. másodpercben máris vezetett a Vidi, a frissen beállt Alves volt a gólszerző, 2-1. Aztán a homlokán megsérült Viníciust kellett lecserélni, vastapsot kapott a közönségtől a fiatal brazil, hiszen jól játszott. A 65. percben Homonyik szabadrúgása után szinte súrolta a felső kapufát a labda. Ismét lassú mederben folyt a játék, majd harsány fütty közepette, a 73. percben egy védelmi hiba után Lannert góljával ismét kiegyenlített a Gyirmót, 2-2. De hogy ne érje szó a ház elejét, arról előbb a 82., majd a 91. percben Alves gondoskodott, 4-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!