Táborban készült animációs filmeket neveznek az országos szemlére

FMH - A Fejér Megyei Művelődési Központ Start Kreatív Alkotócsoport és az Animono Animációs Filmkészítő Műhely közös nyári tábort rendezett július 18-22. között.

feol.hu

A táborban 18 gyerek és három foglalkozásvezető öt napon át munkálkodott: rajzolt, kasírozott és filmet forgatott Bodajkon. A tábor vezetője Debreczeni Katalin volt, aki év közben is vezeti, menedzseli a szakkört.

Szerencsére az időjárás is kedvezett, így a résztvevők a séták mellett kosárlabdázhattak is a tábornak otthont adó művészeti iskola parkjában. Erre nagy szükség volt, mivel az animációs film készítése igen aprólékos, nem éppen mozgásigényes tevékenység. Az elkészült filmek közül néhányat neveznek az augusztusban Budapesten rendezendő 18. Országos Diákfilmszemlére.

A tábor lebonyolításához a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán sikerült az intézménynek támogatást szerezni, így maradéktalanul, minden tervezett programelem megvalósult.

Székesfehérváron a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában november 12-én, az animációs szombaton láthatják a táborban készített képregényeket, és az ezek alapján forgatott filmeket.

(forrás: Megyei Művelődési Központ)

A diákfilmszemle honlapja ide kattintva érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!