Elkezdődtek a Királyi Napok - ma este lesz a felvonulás

Székesfehérvár - Vasárnap este elkezdődött a Királyi Napok rendezvénysorozat, Spányi Antal megyés püspök megújította hazánk felajánlását Szűz Máriának vasárnap a bazilikában, a Városház tér pedig a Csík zenekar koncertjére telt meg.

Kővári Gabriella

Az egyházmegye főpásztora, Spányi Antal megújította a Szent István Király által a halála előtti napon, 1038-ban  tett országfelajánlást Szűz Máriának. Ünnepi beszédében kérte a Magyarok Nagyasszonyát, járjon közbe az egész magyar népért.
Az évek óta  erősödő  limburgi és  székesfehérvári egyházmegyék közötti kapcsolatot mélyíti el a limburgi egyházmegye általános helynökének kinevezése is. Franz Kaspart  egyházmegyénkért végzett szolgálata és példamutató papi élete elismeréséül Spányi Antal a székesfehérvári káptalan címzetes kanonokjává nevezte ki. A kitüntetést a bazilikában a fogadalmi szentmise keretében adták át.
- Kaspar helynök úrban kiváló papot, felelős egyházi vezetőt, jó testvért és barátot ismertem meg, aki egész fényes tehetségével az egyházat építi, az örömhírt hirdeti, a szegények gondját viseli, aki támasza a rászorulóknak - méltatta a megyés püspök a címzetes kanonokot.

Este a Csík zenekar koncertezett a Városház téren, a kordonokon kívül is nagyon sokat élvezték a zenét, a tér zsúfolásig megtelt.

Az augusztus 15-ei programok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!