Akik nyertek a válságon

Mór - Jelentős fejlesztésekbe fogott az FHL Björn Hungary Kft. A cég, amelyik eredetileg radiátorcsövek gyártásával indult, ma számos autógyártónak szállít be.

Klecska Ernő

A 16 éve alakult cég 1999 óta autóipari termékeket is gyárt, főleg különféle csöveket. A jelenleg 250 embert foglalkoztató, tavaly 3,8 milliárd forintos forgalmat elérő cég  a válságból előre menekült. 2008 óta számos autóipari beszállítói projektet nyert el. Ezekhez egy közel 2 milliárdos beruházásba kellett fogni; ennek része  a most átadott, kibővített műhelycsarnok  - tájékoztatott a csütörtöki projektzáró ünnepségen  Geszler József, az FHL Björn Hungary Kft.  ügyvezetője. A cég ma már olyan nagy megrendelőknek gyárt és szállít, mint a Suzuki, az Audi, a PSA és a Magma. Ehhez szükség volt  a csarnok 800 négyzetméteres bővítésére, egy peremezőgép  és egy CNC eszterga vásárlására.
A vállalkozás legfőbb célja ma az, hogy közvetlenül az autógyárakhoz tudjon beszállítani -  mondta Jászberényi András, a cég műszaki ügyekért felelős ügyvezetője. Ahhoz, hogy a Suzuki mellett  a VW csoporthoz is be tudjanak kerülni, további komoly fejlesztésekre is szükség lesz.
- A beruházást az önkormányzat üdvözli,   az ehhez hasonló munkahely-teremtő beruházásokat közműfejlesztéssel segíti - mondta Fenyves Péter polgármester. Az uniós pályázatok éppen az ilyen, az EU piacain is versenyképes termékeket előállítani képes cégek támogatását szolgálják  szögezte le  -  Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!