Minden adott a rájátszáshoz

Székesfehérvár - Egyre kevesebb a kérdőjel a Sapa Fehérvár AV19 jövő szezonját illetően, Kovács Csaba két éves szerződést, míg Sofron István plusz egy évet írt alá.

Tóth Bence

- Nem kétséges, hogy nagy lehetőség lett volna külföldi csapatnál tovább fejlődni, ám mérlegeltem, egymás mellé állítottam a maradás érveit és ellenérveit - vágott bele az erdélyi születésű Sofron István szerződés-hosszabbításának részleteibe, majd, így folytatta: - Úgy érzem az elmúlt időszakban a menedzsment is minden követ megmozgatott azért, hogy a következő két szezonomat is itt töltsem, és ez mindenképpen jólesett. Nem szabad elfelejteni, hogy három éves korom óta élek Magyarországon, a családom és barátaim idekötnek, megbecsülnek a szurkolók és a klub. Szeretek az ördögöknél játszani, remek a sorom és a közösség - folytatta az élőszerződéssel rendelkező 23 éves jobbszélső, aki plusz egy esztendőt tett rá jövő nyáron lejáró kontraktusára, így 2012/13-as szezon végéig a Sapa játékosa marad.
- Úgy érzem sokat fejlődhetek itt, kiszeretném adni magamból a maximumot. Bizonytalan útnak most még nem szerettem volna nekivágni. Mindent megteszek azért, hogy a tavalyihoz hasonlóan eredményes szezont fussak, jövőmet megalapozva, hiszen ki szeretném majd magamat próbálni európai élcsapatnál is.
Mint ismert, a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, Ted Sator invitálta Sofront az AHL augusztus végi egyhetes edzőtáborába. A válogatott csatár szíve szerint a mérceként is szolgáló lehetőségről nem mondana le, felmérné a fejlődési pontjait. A kék-fehérek felkészülési programja ugyanakkor kesresztül húzhatja számításait.
A válogatott 27 éves balszélső Kovács Csabával Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a  klub szerződéskötési politikájához igazodva szintén  két évre szóló megállapodást kötött. A csapatlistáról egyre jobban eltűnő kérdőjelek egyben azt is jelentik, hogy  már csak két magyar játékossal nincs végleges megegyezés, de Horváth András és Palkovics Krisztián szerződés-hosszabbítását illetően sem kell a körmüket rágnia a fehérvári szimpatizánsoknak. A magyar bajnokcsapat a keret véglegesítéséhez még egy idegenlégiós hátvéd igazolását tervezi. A menedzsment számításait a legrosszabb forgatókönyv szerint csupán a  kedd óta Jekatyerinburgban tartozkodó Mihály Árpád orosz lehetősége írhatja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!