Buszvárót akartak lopni

FMH - Négyfős társaság akart ellopni egy teljes buszmegállót kedden Ercsi-Sinatelepen. A polgárőrök érték tetten a csapatot, amelynek két tagját a rendőrök őrizetbe vették.

feol.hu

Ercsi-Sinatepelen figyelt fel kedden délután két polgárőr arra, hogy a Kölcsey utcában négyen egy platós teherautóra próbálnak feltenni egy fémszerkezetet. Közelebb menve látták, hogy egy komplett buszváróról van szó, amelyet a közelből szedtek fel, de pár méter megtétele után leesett a járműről.  Amikor a három férfit és a velük lévő fiút kérdőre vonták, egyikük egy papírt mutatott nekik, és azt állította, egy ismeretlen férfi adta el a buszmegálló épületét 20 000 forintért. Mivel a polgárőrök közölték, hogy az az önkormányzat tulajdona, a négy személy az üres autóval távozott.

Az ercsi járőrök később beazonosították a négy elkövetőt, egy 41 éves ercsi férfit, annak 38 éves testvérét, illetve 15 éves fiát, valamint 22 éves, szintén ercsi barátját. A három férfit és a fiatalkorú fiút lakásukról előállították az Ercsi Rendőrőrsre, majd a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. 

A dunaújvárosi nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt Mercedes kisteherautót lefoglalták, a 41 éves és a 22 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették, míg a sofőri szerepet betöltő 38 éves férfi, valamint a 15 éves fiú szabadlábon védekezik - tudtuk meg szerdán Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!