Biciklivel Nepálba - Teheránt kikerülte a páros

Ez már az igazi Ázsia, de még elviselhető! - írta egy hete Iránból a Nepálba igyekvő biciklistáink egyike, a dunaújvárosi Matulai György, a másik bringaművész, az orosházi Lénárt Ferenc egyetértésével.

feol.hu

 

Amint arról hetente beszámolt a Dunaújváros Hírlap, a hobbisportolók jó egészségben keltek át Európából Ázsiába a Boszporuszon, hajón, és bár azóta Lénárt átesett (szó szerint) egy kisebb bukáson, amit némi finommechanikai beavatkozás követett a kerékpáron, ám baj nélkül tudták folytatni az utat Katmandu irányába.

A százhúsz naposra tervezett kirándulás már eddig is szolgált meglepetésekkel. Például azzal, hogy Romániában remek utak fogadták kerékpárosainkat, ellenben Bulgáriába szerintük csak traktorral érdemes menni. Törökország keleti részén óriási útépítések zajlanak, Iránba pedig nem szabad bankkártyát vinni. Ám eddig az emberek mindenhol barátságosak voltak, akár gazdag, akár szegény vidéken haladtak át, és a gyerekek mindenütt nagyon érdeklődők, segítőkészek, friss híreik vannak - bár néhol kénytelenek koldulni...

Részletes beszámoló az útjukról itt, a dh-online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!