Tízezrekbe kerülő könyvek helyett netes tananyag a jövő

Székesfehérvár - Mostantól akár okostelefonjuk vagy laptopjuk segítségével is hozzáférhetnek az új, digitális tananyaghoz a GEO diákjai, így a tankönyvért sem kell fizetniük.

Házi Péter

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara egyedülálló az országban abból a szempontból, hogy mostantól  a teljes képzés tananyaga naprakész és a világhálón keresztül is elérhető - emelte ki Albert Levente, az egyetem általános rektorhelyettese abból az alkalomból, hogy a fehérvári karon pénteken bemutatták az elkészült "e-tankönyveket". 
Ilyen nagy projekt valószínűleg soha nem zajlott még a székesfehérvári karon, amelynek harminc oktatója vett részt a tananyagkészítésben: negyvenkét tantárgyból született a legfrissebb ismereteket, tudást tartalmazó tananyag, mindez 382 modult tartalmaz. A modulok közt 41 angol  nyelvű anyagot is írtak a szakemberek, így ha  külföldi diák érkezik az oktatási intézménybe, számára is tudnak korszerű ismereteket nyújtani. Mindezt Mélykúti Gábor, a GEO dékánja fogalmazta meg, aki szerint az informatikai társadalom vívmányainak magabiztos használata ma már nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki jó állást találjon. E magabiztosság elsajátításában segít az, hogy a GEO tananyagait mostantól akár okostelefonnal, netbookkal, vonaton, buszon utazva is lapozgathatják a hallgatók.

 

 

A társadalmi megújulást segítő operatív program pályázatának segítségével elkészült tudás felkerült az internetes tankönyvtárba is, így a csak egy-egy terület iránt érdeklődő kívülálló számára is hasznos segítséget jelenthet. A modul rendszerű felépítés - tette hozzá Szepes András, a projekt vezetője - egy "tudástár" létrejöttét eredményezheti, és így sokat segíthet mondjuk egy vízügyi szakembernek, amikor az például birtokrendezésből szeretné magát továbbképezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!