Önkormányzati segítségnyújtás

Székesfehérvár - Az önkormányzat nevében Cser-Palkovics András polgármester megnyugtatta a bajban levő klubokat: nem hagyják magukra őket, a közgyűlés megtárgyalja az ügyet.

Matók János

Tegnap számoltunk be Székesfehérvár három jelentős látványsportágának: a jégkorongnak (Sapa Fehérvár AV19), a női kézilabdának (Alcoa FKC RightPhone) és a férfi kosárlabdának (Albacomp) már-már a további működést befolyásoló  súlyos  anyagi helyzetéről, amelyből a kiutat a három klub vezetői a város segítségétől remélik.
Erre reagált pénteki sajtótájékoztatóján a fehérvári önkormányzat nevében Cser-Palkovics András polgármester. Aki kijelentette: azon túl, hogy együttéreznek a klubokkal, ezúttal sem hagyják őket magukra,  a két-három héten belül összehívandó rendkívüli közgyűlés tárgyalja a kérelmüket.  Amelynek az előidézője a magyar társasági adótörvénnyel kapcsolatos, elhúzódó európai uniós döntés.
- Nekünk az a dolgunk, hogy életben tartsuk a betegeket, amíg Brüsszelből megérkezik a gyógyszer - mondta határozottan Cser-Palkovics.   - Székesfehérvár sportváros, s ezt nem csak akkor emeljük ki, amikor az eredményekre   vagyunk büszkék, hanem akkor is felvállaljuk, amikor megoldandó helyzetek előtt állunk. A sikeres csapatokra  rengeteg néző kíváncsi,   dicsőséget hoznak a királyok városának, és az utánpótlás területén több száz gyereket mozgatnak meg.  Mindhárom klubnál az önkormányzat a legnagyobb támogató, ez a működésben  és a létesítményeknél is érvényes.  A rendkívüli közgyűlésnek komplex értelemben a teljes fehérvári sportkoncepcióról kell majd döntenie. Hiszen a város sportja több dologból  egyesületi-, diák-, tömegsport, nyitott tornatermek stb  áll. Én a kérelmek támogatására teszek javaslatot, ugyanakkor az eredményeket is elvárjuk a csapatoktól,  azon túl, hogy városmarketing szempontjából  szükségesnek tartjuk  feltüntetni Fehérvár nevét azoknál, akiknél az önkormányzat a  legnagyobb szponzor. Fő szempont lesz a teljesítmény, mert a juttatás azzal lesz arányos.   A  polgármester megemlítette, hogy a  magyar sport szinte csak a vidéki klubokra épül:  például ha bedőlne a Sapa, a magyar hoki léte is veszélybe kerülne.    Meghirdetik a támogatói programot, és ők is segítenek a csapatoknak a szponzorok keresésében.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!