Durva: osztálytársaikat árulta egy testvérpár férfiaknak az interneten

Bodajk - Egy egész család volt a főszereplője a nem mindennapi bűnügynek a Fejér megyei kistelepülésen.

Kocsis Noémi

A veszprémi Napló adta hírül, hogy  egy Fejér megyei településen élő testvérpár, valamint anyjuk, illetve az ő élettársa van előzetes letartóztatásban, mert a lányok saját osztálytársaik kerítői voltak a világhálón keresztül. Egy egykori osztálytárs, barátnő feljelentése nyomán indított nyomozást a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság: az iratokban kerítés, kitartottság, zsarolás megalapozott gyanúja is szerepel. Az ügyben a bűnügyi osztály nyomoz. Kiderült, az egykori osztálytárson kívül további négy lányt árult a család férfiaknak.
A feljelentést az egykori barátnő azután tette meg, hogy súlyosan megfenyegették. Vallomása szerint anyagi és érzelmi válságát használta ki a középiskolai barátnője, úgy szervezte be.

A később feljelentést tevő lány szeretett volna úgy öltözködni, szórakozni, mint jómódú barátnője, s az ehhez szükséges pénzt tőle kérte kölcsön, ami rövid idő alatt jelentősebb összeggé halmozódott. A barátnő szerette volna visszakapni pénzét, ezért azt ajánlotta fel a rendőrség által titokban tartott kilétű sértettnek, hogy férfiakkal hozza össze, a szexuális szolgáltatásért kapott pénzből pedig visszafizetheti tartozását. A találkozókat a barátnő nővére szervezte, úgy hogy képeket készítettek a fiatal lányról és partnerkereső oldalakra tették fel. Egy-egy alkalommal a férfiaktól 30-50 ezer forintot kértek, de volt, amikor szűzlányként hirdették meg a barátnőt, 150 ezer forintért. A 3. alkalom után kezdte el adósságát törleszteni a sértett, aki az aktusért kapott pénz 25 százalékát adta le. (A vizsgálatok szerint a gyanúsítottak legalább harminc alkalommal  szerveztek találkozót.) Nem kényszerítették a szexuális tevékenységre, ugyanakkor a jogszabályok szerint megvalósult a kerítés, illetve a kitartottság bűncselekménye is.
 
Egy idő után a testvérpár felvetette, hogy külföldön még több pénzt lehetne keresni, ezért a lányt a belegyezésével kivitték egy bécsi bordélyházba. Bevételét az első napokban leadta annak a testvérnek, aki kikísérte őt.  Eközben a bordélyházban dolgozó nők felvilágosították a fiatal újoncot, hogy ne adja le a pénzt, hiszen ott mindenki megtartja azt, nem fenyegeti senki őket, van külön biztonsági szolgálat. A lány ezt közölte a kint tartózkodó testvérrel, aki megfenyegette és megzsarolta őt: ha nem adja le továbbra is a bevételét, akkor elmondják ismerőseinek, közzéteszik közösségi portálokon, hogy mit csinált eddig Bécsben. A fenyegetést egyébként részben be is váltotta a nővér.
A lány, mivel féltette családját, ezután feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, a nővér egy másik lányt is dolgoztatott Ausztriában, sőt a testvérpár anyja és élettársa három másik lányt is kihasznált hasonló módszerrel. A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és  olyan bizonyítékokat is lefoglaltak, amelyek a gyanúsítottak bűnösségét támasztják alá. Az ügyben a 19 és 20 éves testvérpár mellett az anya és az élettársa is előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!