Csókai szakácsnő lett a várbarátok legújabb úrnője

Csókakő - Ez a 12. év, hogy eldördültek a csókakői várban az azévi várjátékokat üdvözlő ágyúlövések. Mint eddig annyi esztendőben, ezúttal is felvonultak a hagyományőrző egyesületek és a borrendek, színes díszruháikban.

Kocsis Noémi


A csatajeleneteket ezúttal nem a színpad előtt, hanem a várban elevenítették fel a csapatok: a közönség most a sárréti csata néhány részletének korhű bemutatásán keresztül pillanthatott bele a múltba. Kora délután adták át a Csókakőért kitüntetéseket és a falu legszebb portáját birtoklónak járó elismerést is: Vass Rezső és felesége a civil életben kifejtett teljesítményéért, Kiss Teodóra és családja pedig a legszebb porta tulajdonosaként örülhettek az elismerésnek. Csókakőért sokat tett az év elején sajnálatosan elhunyt faluorvos, Szagmeister Pál - özvegye és unokája vette át a Csókakőért -díjat Végh Konrád polgármestertől.
A Szent Donát Borrend felvonulása előtt még megválasztották a Várbarátok Társasága Lovagi Tagozatának ezévi úrnőjét is: a sorrendben negyedik hölgy címét ezentúl Véghné Kovács Margit viselheti. Az úrnő hat éve csókakői lakos, civilben válogatott finomságokkal kényezteti pék foglalkozású férjét és a családot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!