Buch Tiboré a Pro Theatro-díj

Székesfehérvár - Vastapssal ünnepelték színésztársai Buch Tibort abból az alkalomból, hogy az idén ő nyerte el a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat.

Gábor Gina


Berki Lilla népdalénekes és Varró János népzenész műsora után köszöntőjében a Warvasovszky Tihamér  arról beszélt: a színész jutalma a taps, amellyel a közönség estéről estére kifejezi elismerését. De ennél még többet jelent, ha egy fehérvári művészt felismernek az utcán, s megállítják, hogy szeretettel gratuláljanak az alakításához  hiszen a fehérvári színészeknek ebben is  van részük. Mindez feledteti a produkciók létrehozásával járó kemény munkát. A Pro Theatro-díj odaítélésére is a közönség tesz javaslatot, hiszen a publikum figyel és minősít, nem csak a tapssal, hanem voksaival is.
Lehetek őszinte? - kérdezte  Buch Tibor amikor átvette a díjat. Csakis! - zúgták a kollégái, mire így folytatta: "Komolyan gondolom, hogy ezt a kitüntetést nem csak én kaptam, hanem az egész színház... Keszég László rendezőtől hallottam a megállapítást: színház olyan mint a vallás.  Amikor a legnehezebb a helyzet, akkor kell a legjobban hinni benne. Fura világot élünk: nekünk, Thália papjaiként arra kell törekednünk, hogy  együtt, a magunk eszközeivel , legalább a színházban képesek legyünk az emberek lelkét megsimogatni és békét teremteni. Ha ez sikerül, az a legnagyobb elismerés - mindannyiunknak."

A színház honlapja itt érhető el!

Buch Tibor az Ibusárban is játszott, a darabról ide kattintva olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!