Péntekre visszavonták az UV-B riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntektől visszavonja az UV-B-riasztást, - közölte a meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

feol.hu

Az előrejelzések szerint az UV-B-sugárzás pénteken 6,7-es erősségű lesz, azaz a 7,5-es riasztási érték alá csökken. Felhívták a figyelmet arra, hogy a riasztás visszavonása nem jelenti azt, hogy szükségtelen a napsugárzás elleni védekezés, a prognosztizált 6,7-es érték is az erős kategóriába tartozik, és akár 20-30 perc napozással is bőrpír keletkezhet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön visszavonásig érvényes UV-riasztást adott ki. Arra hívták fel a szabadban tartózkodók figyelmét, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen, mivel normál bőrtípusnál már akár negyedóra után is keletkezhet bőrpír. Javasolják, hogy 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást, és később is használjon fényvédő krémet, viseljen fejfedőt, UV-szűrős napszemüveget.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!