Mozdonyrajongók, figyelem!

Vasútgépészeti nyílt napot tart szombaton a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút Budapesten: a hűvösvölgyi vontatási telepen az érdeklődők a többi között kipróbálhatják a kézi hajtányt, utazhatnak a pályamesteri kisautón és megszemlélhetnek különböző járműveket.

feol.hu

A gőzmozdonyon, a nosztalgia motorvonati szerelvény egyes mellékkocsijain, a felújítás alatt álló dízel- és dízel-villamos mozdonyokon kívül a forgalomból aznapra kivont járművek - dízelmozdonyok, téli és nyári személykocsik, szalonkocsik, laborkocsik, különböző rendeltetésű teherkocsik és zúzottkő-szállító csillék - is láthatók.
A vontatási telep területén az érdeklődők kipróbálhatják a gyermekvasút kézi hajtányát, utazhatnak a pályamesteri kisautón és a dízelmozdonyok vezetőállásában is. Napközben több alkalommal mozdonyparádé, "mozdonytánc" mulattatja a közönséget: a hűvösvölgyi vontatási telepen található az ország egyetlen gépesített, keskeny nyomközű fordítókorongja, aznap egy, a forgalomban részt nem vevő dízelmozdonnyal mutatják be a berendezés működését.
A gépészeti nyílt napon a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállító terme is felkereshető, a tárlaton a szakkör eddig elkészített terepasztalai, vitrinmodelljei, vasúti tárgyai várják az érdeklődőket, akik a gyermekvasút felnőtt dolgozói, gyermekvasutas pajtások és ifivezetők kalauzolásával tekinthetik meg a programokat.
A vontatási telep a nagyközönség elől elzárt, üzemi terület, a nyílt nap kivételével nem látogatható. A helyszín a Hűvösvölgy állomás peronjáról északi irányba elindulva vagy a Nagyrét felé vezető sétaútról a kisvasúti híd után jobbra letérve közelíthető meg. A gépészeti nyílt napon a részvétel díjmentes - olvasható a gyermekvasút MTI-hez eljuttatott közleményében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!