Nem szennyezzük a vizet!

Székesfehérvár - A Víz Világnapja alkalmából, csütörtökön a megyei általános és középiskolás tanulók számára hiredetett környezetvédelmi, rajz, fotó és irodalmi pályázat díjkiosztó ünnepségét tartották a megyeházán.

feol.hu

"Nem szennyezzük a vizet! Nem pazaroljuk a vizet! Jobban szeretjük a tiszta ivóvizet, mint az édes szörpöket!" Egybehangzóan így válaszoltak a Munkácsy Mihály Általános Iskola kisdiákjai arra a kérdésre, hogy mit jelent számukra a víz. Az iskola évek óta minden környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényen részt vesz. Az ENSZ március 22-ét a víz világnapjává nyilvánította, egy környezetvédelmi világkonferencia felhívására. Ezen a napon az elsődleges cél, hogy a Földön élő minden egyes ember figyelmét ráirányítsák arra, hogy az édesvízkészlet nem kifogyhatatlan forrás. 

Szerencsére sok diák fantáziáját megmozgatta a víz világnapja
Fotó: Gregority Antal

 A víz takarékos használatára, tisztaságának megóvására nagyobb figyelmet kell szentelnünk  -hangsúlyozta ünnepi megnyitóbeszédében Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke. A világ számos országában természetesnek veszik az emberek, hogy folyamatosan rendelkezésükre áll a jó minőségű ivóvíz, ezért pazarolják. A vízhiány jelen van, közel két milliárd ember küzd ivóvíz ellátási problémákkal. A víz világnapja alkalmából a megyei általános és középiskolások számára az önkormányzat nyolc szervezettel és intézménnyel együttműködve idén is megszervezte irodalmi, környezetvédelmi, rajz és fotópályázatát, amelynek díjkiosztó ünnepségét csütörtökön rendezték. A négy témakörön belül összesen hetvenkilenc környezetvédelmi pályázat, közel száz fotó, százhetvennégy irodalmi munka és több mint ezer rajz érkezett az iskolákból a felhívásra. A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálta, akiknek nem volt könnyű dolga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!