Bulvár

2017.04.07. 11:52

Van ok az aggodalomra az elektroszmog miatt? Íme a tanácsok!

Sokakat foglalkoztat, mi is az az elektroszmog – ebben segít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely az alábbiakat tartja fontosnak:

FMH-információ

 

1. A rádió- és TV- műsorszórás, a mobiltelefonok jelei, az elektromos gépek, a mikrohullámú sütők által okozott terek, az elektromos gépek és motorok által keltett sugárzást köznapi nevén elektroszmognak nevezzük.

2. Felmerülhet a kérdés, hogy a lakóházak környezetében magasodó mobiltelefon bázisállomás-antennák hogyan hatnak az ott lakók egészségére. Aggodalomra nincs ok, mivel neves tudományos kutatóintézetek több évtizedes vizsgálatai támasztják alá, hogy az egészségügyi határértéken belüli sugárzás nem károsítja szervezetünket.

3. Az elektromos berendezéseket (például a wi-fi routert) úgy helyezzük el, hogy ne legyen a közvetlen közelében huzamosabb ideig senki.

4. Amikor nem használjuk, áramtalanítsuk az elektromos berendezéseket.

5. Mobiltelefonálás közben használjunk kihangosítót.

6. A mikrohullámú sütő működése közben a közvetlen közelében ne tartózkodjunk, ha nem zár megfelelően vagy sérült, ne használjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!